Uvurdelige tiltag, der bremser hudens alder og får den til at stråle

Sundhed

30/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

At pleje huden er vigtigere og vigtigere med alderen, hvis du vil bevare dens glans og glathed. Derfor får du her vigtige tiltag.

Suzie O’Neill, makeupartist hos AYU, et irsk-ejet vegansk kosmetikselskab, fortæller:  "At bruge serummer, der indeholder hyaluronsyre og peptider, øger kollagen og giver huden fylde, mens glykolsyre hjælper med at eksfoliere huden og fjerne døde celler.

Men som hun også siger: "Forvent normale ændringer på grund af perimenopause, der kan forårsage acne, røde pletter eller bristede blodkar. På dette tidspunkt vil du også miste mere kollagen, elasticitet og fugt."

Der findes nogle gode hyaluronsyre-serum på markedet, herunder L'Oréal Paris 1,5 procent Hyaluronic Acid Revitalift Filler Serum 30 ml til 150 kr. eller CeraVe's Hydrating Hyaluronic Acid Serum 30 ml til 200 kr.

Nogle dyrere muligheder inkluderer La Roche-Posay's Heal B5 Hyaluronic Serum 30 ml til 400 kr.

Det skal du have fokus på

Danskere bør fokusere på dyb hydrering og fugtbevarelse med cremer og serum, der giver rig fugt samt hjælper med at målrette specifikke hudproblemer, såsom mørke pletter eller en ujævn hudtone.

Hudolier blev også anbefalet af eksperten for at hjælpe med at låse fugt inde og hjælpe med at nære og genoprette hudens naturlige barriere.

Indførelse af en hydratiserende søvnmaske i en hudplejerutine en eller to gange om ugen kan være ekstremt gavnligt og hjælpe med at give huden glød og mindske hyperpigmentering.

Makeupartisten fortsatte: "Hormonelle ændringer under overgangsalderen kan forårsage bemærkelsesværdige ændringer, såsom tør og mere følsom hud. Du bør begynde at bruge milde rensemidler for at undgå at fjerne huden for naturlige olier og fyldende fugtighedscremer for at bekæmpe tørhed og slaphed."

Kig efter disse ingredienser

Derefter fortæller hun, hvad du skal være på udkig efter: "Kig efter hudplejeprodukter med ingredienser som peptider og retinoider for opstrammende effekter. Kontinuerlig brug af antioxidanter som retinol og vitamin C vil opretholde hudens integritet, og et fugtgivende serum bør være integreret i din hudplejerutine."

Og hun runder af med at sige: "Aminosyrer og peptider kan hjælpe med at stimulere kollagenproduktionen, forbedre hudens elasticitet og reducere udseendet af rynker. Vigtigst af alt, omfavn din naturlige skønhed og vær ikke bange for at vise din alder."