Slut med tømmermænd: Naturligt hormon er nyt vidundermiddel

Sundhed

11/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Forskere fra University of Texas har fundet en ny hormoninjektion med et naturligt kemikalie fra kroppen, der dramatisk kan fremskynde bedring fra forgiftning.

Naturligt fremkommende kemikalier

Kemikaliet, der findes naturligt i levere, sender signaler til hjernen for at beskytte mod de skadelige virkninger af alkoholen.

Dr. Steven Kliewer fra University of Texas Southwestern Medical Center sagde, at øgede niveauer i kroppen med et ordentligt stød i kroppen: "dramatisk fremskynde bedring fra forgiftning."

Resultatet kommer, efter de opdagede, hvordan leverancer ikke kun er involveret i omdannelsen af ​​alkohol. Kliewer tilføjer: "Det sender også et hormonsignal til hjernen for at beskytte mod de skadelige virkninger af forgiftning, herunder både bevidsthedstab og koordination."

Testet på mus indtil videre

Den seneste undersøgelse offentliggjort i Cell Metabolism testede FGF21, stoffets navn, i berusede mus for at se, hvordan det reducerede virkningerne af alkohol. Og det viste sig, at mus med lavere naturlige niveauer af hormonet tog længere tid om at komme sig efter sprutten.

Men da de fik et skud, fremskyndede det den tid, det tog at blive fri for alkohol – og få deres reflekser tilbage. Til det siger Dr. David Mangelsdorf: "Vores undersøgelser afslører, at hjernen er det vigtigste sted for virkning for FGF21's virkninger," og han tilføjer: "Vi udforsker nu i større dybde af neuronale veje, hvormed FGF21 udøver sin nøgterne effekt."

Forskerne sagde dog, at andre undersøgelser også vil være påkrævet for at afgøre, om FGF21's anti-rusmiddel-aktivitet oversættes til mennesker. Sidste år fandt en undersøgelse, at FGF21 halverede mængden af ​​sprutaber, der var afhængig af alkohol.