Nu står det klart: Her kan danskere over 65 år få influenza- og covidvaccine

Sundhed

05/09/2023

Foto: Danske Regioner
Foto: Danske Regioner

Skrevet af J. Bøgen

Det er over to millioner danskere, der får tilbuddet.

To millioner danskere over 65 år får til oktober tilbud om influenza- og covid-vaccination. De kan enten blive vaccineret på et regionalt vaccinationssted eller et af de apoteker, som tilbyder vaccination. Det står fast efter, at vaccinationsopgaven har været i udbud.

Helt konkret vil danskere over 65 år samt sårbare grupper fra d. 1. oktober 2023 og frem til d. 15. januar 2024 blive vaccineret mod de to frygtede sygdomme.

En del af vaccinationerne kommer til at foregår på et apotek, og ifølge formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, er det let og tæt på for danskerne:

”Det skal være nemt for danskerne at blive vaccineret, og det vil apotekernes åbningstider og geografiske spredning bidrage til. Derfor glæder jeg mig over, at de er med til at løfte den store opgave med vaccination mod influenza og covid-19, når den begynder dette efterår.”

Foruden apotekerne vil der være regionale vaccinationssteder, hvor borgere kan booke tid til at blive vaccineret. Borgerne vil få direkte besked i e-Boks eller per brev, når de kan booke tid på vacciner.dk.

Adresser og åbningstider for de regionale vaccinationssteder bliver meldt ud på vacciner.dk, hvor det også vil være muligt at se, hvilke apoteker der tilbyder vaccination.

Regionerne vil med visitationshjælp fra kommunerne nå ud til borgere, som skal vaccineres i eget hjem, ligesom borgere på plejehjem vil få tilbudt vaccinationer af regionerne.

Det er Region Midtjylland, der har stået for udbuddet af vaccinationer på vegne af alle fem regioner.

Find flere fakta om vaccination på regionernes og Sundhedsstyrelsens hjemmesider