BH-hvisker: Det skal du være opmærksom på ved køb af brystholder

Sundhed

05/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

At købe en ny bh er enten en ulempe eller en særlig behandler. Men en bhhjælper har advaret kvinder om at købe nye bh'er oftere, ellers udsætter de sig selv for sundhedsrisici.

Ifølge forskning af lavet af The Sun bærer chokerende 95 procent af kvinder i Storbritannien den forkerte bh-størrelse.

Bh-firmaet Brarsista og Evenly har foretaget bh-tilpasninger af 500 kvinder og fandt ud af, at de ofte brugte bh'er, der var op til to båndstørrelser og tre skålstørrelser for små. 90 procent af kvinderne indrømmede, at de ikke kendte deres bh-størrelse.

Bella Ngo, administrerende direktør for Brarista og øverste BH-hjælper hos Evenly, advarer om, at der er sundhedsmæssige konsekvenser ved at bære en dårligt tilpasset bh.

Din holdningen kan lide under det, fordi din bh-bånd skal støtte brysterne, og hvis den ikke gør det, kan det få dig til at bukke. Bella sammenligner båndet på bh'en med en stor rygsæks talje – det er designet til at fordele vægten og aflaste skuldrene.

Med en dårligt tilpasset bh siger Bella: "Din præstation i sport mindskes, din selvtillid påvirkes, og tøjet fungerer ikke så godt på din krop. Og faktisk er en af de mest bekymrende bivirkninger måske, at hvis du er iført den forkerte bh kan det forårsage uoprettelig tidlig slaphed af dem," siger Bella.

Smerter

Kate Taylor, grundlægger af Evenly, det første firma, der tilbyder bh-indsatser til kvinder med asymmetriske bryster, advarer om smerter i ryggen, nakken eller skuldrene: "Kvinder indser ikke, at mange af de smerter, de oplever, kan skyldes deres bh, og de kan tilskrive det, at de bøjer sig. Din bh fordeler vægten af begge dine bryster over din bryst og din ryg. Så hvis du har asymmetri, kan din bh ikke gøre det ordentligt [hvis den er for lille].

Og hun fortsatte: "Det bliver tydeligvis trukket mere til den ene side af vægten af din større barm, og det fører til mange rygsmerter, smerter i skuldrene, problemer med holdningen. Brystasymmetri er så almindelig. Over 90 procent af kvinder har asymmetri, men de tror, de er de eneste, der kæmper med det. Mange kvinder, hvis de har asymmetri, bærer en bh, der er for lille og passer til deres mindre bryst."