Julianne døde næsten, da hun spiste is: Øger nu bevidsthed om allergikernes helvede

Sundhed

02/05/2023

Foto: Julianne Ponan
Foto: Julianne Ponan

Skrevet af Emil B.

Det er Allergy Awareness Week, og i den forbindelse bringer vi her en historie om Julianne Ponan, hvis allergier har været meget voldsomme, og nu vil hun skabe bevidsthed om det.

Den hårde kamp mod allergierne

Fra kikærter til is. For Juliannes har hendes allergier været en livslang kamp – med mange tilfælde af skræmmende reaktioner. Som dengang hun spiste sin ellers favoritis: "De havde kun lige ændret deres mærkning til 'kan indeholde', det var jeg slet ikke klar over, så jeg spiste det," siger hun og tilføjer: "Efter to bid hævede hele mit ansigt fuldstændig op, og jeg kunne ikke trække vejret - det var ret slemt."

Hun brugte derfor en autoinjektor fyldt med adrenalin eller adrenalin for at modvirke virkningerne af anafylaksi. Ligesom mange andre med svære allergier.

Selv offentlige steder er en udfordring

Fordi flere af hendes allergier kan aktiveres luftbårent, er offentlige steder også en hurdle: "Det skaber en masse angst på offentlige steder. Jeg tror, ​​det er blevet værre for nylig, fordi jeg havde en allergi ved et arrangement, og de havde ikke en førstehjælpsperson på stedet."

Hun tilføjer: "Det var ikke fra at spise, det var fra bare at være til et arrangement, hvor de serverede kikærter, men det fik jeg ikke at vide på det tidspunkt."

Hun fortæller så, hvad hun gjorde: "Så de bad mig om at gå ned ad vejen til apoteket, og jeg kunne ikke trække vejret, da jeg nåede frem. Heldigvis nåede de at fange det i tide og kørte mig på hospitalet."

Skabt sit egen sted med allergivenlige produkter

Men hendes allergier har også givet hende et mål med tilværelsen. Hun har grundlagt ​​Creative Nature. Og i den tilbyder hun en række fødevarer, der er top 14 allergifrie såsom mejeriprodukter, nødder, sesam, kikærter, linser.