Derfor er det svært at komme ud af fjerene – og 3 effektive måder at bekæmpe det på

Sundhed

14/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Vi er ikke langt inde i vinteren endnu, men mange af os kæmper alligevel en brav kamp for at komme ud af sengen hver morgen. Og her får du en håndfuld tricks til at gøre det lettere.

Hvis du trykker på snooze-knappen flere gange i træk, og din krop virker forvirret over, hvor mørkt det er udenfor, er du ikke alene. Ifølge konsulent inden for søvnpsykologi, Dr. Sue Peacock, er årsagen til, at det er svært at kravle ud af sengen om morgenen, fordi din krop stadig tror, det er nat.

Ambassadøren for Opera Beds fortalte Huffington Post, at du måske mærker virkningerne af dette på din koncentration og dit humør i løbet af dagen: "Faldet i naturligt lys kan påvirke vores kognitive funktion. Nedsat vågenhed og koncentration i løbet af dagen er almindelige udfordringer, når aftenerne bliver tidligere mørkere."

Da solen også går ned tidligere hver dag, lægger du måske også mærke til, at du føler dig søvnigere i de mørkere aftentimer. Det skyldes, at din krop tidligere frigiver melatonin, der er hormonet, der fremmer søvn.

Det kan især være tilfældet, hvis du slapper af i svagt oplyste rum om aftenen. Dr. Peacock foreslog tre måder at bekæmpe virkningerne af mindre naturligt lys, hvis du mærker, at dit humør og produktivitet falder, når det bliver koldere.

1. Tilbring mere tid i naturligt lys

For det første foreslog hun at gøre en indsats for at tilbringe tid udendørs i det naturlige lys i løbet af dagen.

"Og hvis du er nødt til at blive indendørs for at arbejde, skal du sørge for at åbne dine gardiner og persienner", tilføjede hun.

2. Reguler din søvnplan

At være konstistent er afgørende for at finjustere din døgnrytme og få styr på din søvnplan, sagde Dr. Peacock. Derfor rådede hun dig til at gå i seng og vågne op omtrent samme tid hver dag.

Det er også en god idé at komme op af sengen kort tid efter, at din alarm går af, tilføjede hun, i stedet for at trykke på snooze-knappen eller blive i sengen og scrolle.

3. Kom i bevægelse

Selvom det måske er det sidste, du har lyst til om morgenen før arbejde eller efter at have forladt kontoret, kan motion gøre underværker for dit humør og dit energiniveau, delte Dr. Peacock og tilføjede: "Selv en kort gåtur i din frokostpause kan gøre tricket."

Kilde: TheSun.