Årets Hjertegalla er overstået: Så mange millioner, blev der samlet ind

Sundhed

17/09/2023

Foto: Per Arnesen/TV 2
Foto: Per Arnesen/TV 2

Skrevet af J. Bøgen

"Jeg er blæst bagover af den generøsitet og opbakning, vi møder fra danskerne," siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Der blev både grint, grædt og gjort store øjne, da årets Hjertegalla løb over skærmen på TV2 Charlie lørdag den 16. september.

Værterne Michèle Bellaiche, Christian Degn og Anna Stokholm tog seerne gennem en hjertevarm aften, hvor danskere, der selv har hjertesygdom helt inde på livet, fortalte deres rørende og gribende historier.

Livet blev fejret med musikalske optrædener fra bl.a. L.I.G.A. og Anette Heick, mens aftenen desuden bød på indsigt i den nyeste forskning samt spændende konkurrencer.

I alt blev der samlet hele 35.730.713 kr. ind til hjertesagen.

"Det har været en helt fantastisk og livsbekræftende aften. Jeg er blæst bagover af den generøsitet og opbakning, vi møder fra danskerne. Det gør mig stolt og glad, at danskerne vil være med i kampen for et liv uden hjertesygdom," siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Også hos TV 2 er der begejstring efter årets Hjertegalla.

"Hjertegalla er en af årets store fester på TV 2 Charlie, og vi er som altid meget glade for at kunne lægge platform til en god sag. Det er rørende at se danskernes gavmildhed, og vi er stolte af, at Hjertegalla har været med til at gøre en forskel for de hjertesyge og deres pårørende over en lang årrække," siger Mads Volck, redaktør for TV 2 Charlie.

Årets Hjerteredder hædret

Prisen som årets hjerteredder blev vanen tro uddelt, og den gik i år til 16-årige Jesper Johansen fra Albertslund, som reddede sin mor, Dorthe, da hun i hjemmet faldt om med hjertestop. Selvom de to var alene hjemme, holdt Jesper Johansen hovedet koldt, fik alarmeret 1-1-2 og påbegyndte straks hjerteredning. I fem minutter holdt Jesper gang i sin mor med hjertemassage indtil ambulanceredderne kom, som efter tre stød med en hjertestarter bringer Dorthe tilbage til livet.

Den dygtige hjerteredder fik overrakt prisen af indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, der gæstede årets Hjertegalla, og som hyldede alle de eminente hjertereddere, der gør en forskel:

"Vi skylder jer alle en stor tak. I fortjener at blive hyldet. I yder en vigtig indsats, der er med til at skabe en tryggere hverdag for danskerne rundt om i landet," lød det fra Sophie Løhde, inden hun kunne præsentere vinderen.

Gør en stor forskel

De indsamlede penge fra Hjertegalla-showet, som var det 12. i rækken, går blandt andet til hjerteforskning, forebyggelse og patientstøtte.

Penge, der gør en stor forskel, fastslår Anne Kaltoft.

"Vi kunne ikke gøre vores arbejde, hvis det ikke var, fordi så mange gavmilde danskere hvert år støtter op og er med til at kæmpe hjertesagen. Så efter så skøn en aften er det kun passende med en dybfølt tak til alle dem, der har støttet kampen for et liv uden hjertesygdom," lyder det fra Anne Kaltoft.

I 2022 blev der samlet 31.052.917 kr. ind til hjertesagen.