3 lette tricks, der får din baby til at sove langt bedre

Sundhed

03/05/2023

Foto: Gaby Ekaireb
Foto: Gaby Ekaireb

Skrevet af Emil B.

Alle forældre kender til det med at skulle op flere gange om natten og være i søvnunderskud. Dét kender Rosey Davidson til, og nu deler babysøvneksperten råd til at få baby til at sove.

Op ti gange om natten

Rosey Davidson er mor til tre. Og hun har oplevet, hvordan hun selv skulle stå op ti gange hver nat for at se til sin baby: "Jeg var udmattet, og jeg blev en skal af mit tidligere jeg, og jeg tænkte bare: 'Det her kan ikke være det, det kan bare ikke blive ved'".

Derfor begyndte hun at undersøge alternative muligheder for at få babyen til at sove bedre. Hun fik støtte fra en praktiserende læge og en barnepige, hun kendte. Og med en holistisk tilgang til søvn fandt hun nøglen.

Hun overvejede sin datters personlighed, hendes sovemiljø og generelle livsstil – og inden for få uger fik Rosey endelig knækket sin lille piges søvnrutine: "Jeg havde læst alle babybøgerne og troede, at jeg kunne alle tricks, men intet virkede tilsyneladende. Jeg havde kæmpet i fem måneder, og inden for få uger efter at have prøvet metoden, faldt hun perfekt."

I 2016 startede hun sin virksomhed op Just Chill Baby Sleep, der tilbyder rådgivning om babyens søvn. Og nu har hun udgivet en bog "The Just Chill Baby Sleep Book" og deler sine bedste råd til forældre:

Naturligt lys

"Det kan føles som det sidste, du vil gøre, når du har haft en urolig nat, men naturlig lyseksponering, især om morgenen, hjælper vores indre kropsur til at vide, hvornår vi skal slukke og gå i seng om aftenen," siger hun og tilføjer: "Det er det samme for din baby. Frisk luft og naturligt lys vil også give os energi til dagen, selvom vi er trætte."

Sovemiljø

Rosey råder også forældre til at tjekke sovemiljøet. Hun anbefaler at få mørklægningsgardiner til deres soveværelse.

"Det kan gøre hele forskellen med at vågne tidligt om morgenen og falde til ro om aftenen, når det stadig er lyst udenfor. Mørket hjælper os med at falde i søvn og forblive i søvn."

I forlængelse af det mener hun også, at det er en god idé at tjekke indetemperaturen: "Den optimale temperatur for søvn er 16-20 grader celsius. Hold derfor soveværelset køligt. Vi ønsker naturligvis ikke, at vores babyer bliver kolde, men vi sover alle bedre, når tingene er på den køligere side."