Nu er det afgjort: Prins Joachim flytter til Washington

Royalt

02/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Tidligere på måneden afslørede Joachim, at han ikke ville forlænge sin kontrakt i Paris. Nu er det så kommet frem, at han har fået arbejde i Washington DC.

Skal arbejde i forsvarsindustrien

TIl 2023 udløber Prins Joachims kontrakt i Paris. Og det har indtil videre været uvist, hvor han skulle slå sine folder næste gang.

Det lader dog til, at han nu skal flytte til USA sammen med sin kone Marie og deres to børn, Athena på 10 år og Prins Henrik på 13 år. Børnene skal derved forlade, de de i forvejen kender og flytter til over på den anden side at det atlantiske hav.

Her starter han på en frisk i et forsvarsjob, som han ikke har kommet nærmere ind på.

Stadig ingen forsoning

Beslutningen kommer over en mildest talt turbulent efterår, hvor Prins Joachim og Dronning Margrete har krydset klinger. Senest i September, hvor hendes majestæt fratog prins Joachims børn deres royale titler med virkning fra den 1. januar 2023.

Det skrev hun i et Instagram opslag, hvor hun uddybede svaret med, at det var for at fremtidssikre kongehuset lang tid fremover ved at sørge for at færre kongelige skulle udføre de forpligtelser og opgaver, der følger med en sådan titel. 

Gnister mellem Prins Joachim og Dronning Margrete

Det skabte spændinger mellem prins Joachim og Dronning Margrete. Joachim meldte hurtigt ud, at han var helt uforstående over for beslutningen, og at de var stærkt berørte over den for ham forkerte beslutning.

Prins Joachim har heller ikke været i kontakt med hverken sin bror, Frederik, eller sin svigerinde, kronprinsessen Mary.

Det lader ikke til, at de er helt på talefod endnu. Dog har Prins Joachim været i Danmark i Danmark i sidste uge. Her besøgte han Dronning Margrete. Sammen fik de en snak om efterårets spændinger, og det ser ud til at være i bedring.

Dog er forsningen stadig et stykke vej. I hvert fald skal børnene ikke holde jul der i år.