Gipsafstøbning af Lady Dianas hånd sælges på auktion

Royalt

05/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

I næste uge går det løs i Essex, hvor den store "Royalty, Fine Arts and Antiques" auktion bliver afholdt. Og i år er der noget af et seværdigt kunstværk med på programmet. Den nu afdøde Lady Diana fik kort før hendes død lavet en gipsafstøbning af sin hånd, og den er nu sat på auktion - hvad den bliver solgt for, estimerer eksperterne som et svimlende beløb.

Til skue for hele verden

D. 8. og 9. november har folk fra hele verdenen mulighed for at se en gipsafstøbning af Lady Dianas hånd med egne øjne. Og den er tilmed på auktion, så det er muligt selv at få den med hjem til samlingen eller pynte på hylden. Det er Reeman Dansie Auctions, der afholder den attraktive auktion, og de spår selv, at der bliver rift om den. Mens eksperter spår, at det bliver auktionens dyreste genstand.

Sjældne genstande til salg 

Sammen med Lady Dianas hånd bliver også endnu en verdenskendt persons hånd sat til salg. Det er intet mindre end Winston Churchills, tidligere premierminister i Storbritannien. Royale eksperter kalder Diana og Churchill for nogle af mest prominente briter, og derfor er denne auktion noget af et skuestykke. 

Et svimlende beløb

Auktionslederen har estimeret salget af gipsafstøbningen af Lady Dianas hånd til ca. 40.000£, der svarer til ca. 345.000 kr. Gipsafstøbningen af Lady Dianas hånd er lavet i hendes levetid af skulptøren Oscar Nemon, og den var færdig kort før hendes død i 1990'erne, hvilket gør den til en unik og særegen genstand. 

 

Fakta om Lady Diana

Den verdenskære Diana var prinsesse af Wales fra 1981 til 1996, hvor hun var gift med den daværende tronarving og nu konge Charles. De fik sammen to drengebørn, Harry og William. 

Diana var med i en tragisk bilulykke, hvor både hende og hendes daværende kæreste Dodi Fayed omkom. Bilulykken skete i Paris d. 31. august 1997.

Lady Diana er kendt som den mest folkekære kongelige i det britiske kongehus gennem tiden. Det var hun blandt andet for hendes nærhed og og sympatiske væsen, der stod i stor kontrast til det distancerede og formelle kongehus. 

Hun stod i spidsen for flere større velgørenhedsorganisationer, hvor hun blandt andet satte fokus på de misvisende fordomme om HIV.