Så meget har prins Harry tjent på sin bog - selvom den ikke er udkommet endnu

Royalt

28/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Og han har skrevet kontrakt på tre bøger i alt.

D. 10. januar 2023 udkommer en længe ventet bog.

Den er nemlig skrevet af prins Harry og vil fortælle om livet i det britiske kongehus.

Der er uden tvivl mange, der er interesseret i at læse med bag murene i den britiske kongefamilie, og udgiveren, Random House, virker også til at tro, at bogen bliver en succes.

I hvert fald at dømme ud fra den kontrakt, de har indgået med prinsen.

Den engelske avis Daily Mail skriver således, at Harry har fået et enormt forskud på bogen, som kommer til at være den første af tre. Ifølge avisen kan prins Harry nemlig sætte intet mindre end 20 millioner dollars ind på kontoen (svarende til 148 millioner kroner) allerede inden boget overhovedet er udkommet.

Og det er ikke det vildeste. Avisen mener også at vide, at kontrakten på alle tre bøger indbringer Harry i alt 40 millioner dollars - altså lige knap 300 millioner kroner.

Hvordan det gigantiske forskud så eventuelt bliver modregnet i bogens salgstal oplyses ikke, men faktisk har prinsen ingen planer om at beholde alle pengene selv.

Ifølge Random House vil prinsen donere 13 millioner kroner til organisationen Sentabale, som støtter børn og unge i Lethoso og Botswana, som er ramt af HIV/AIDS.

Derudover kan non-profit organisationen "WellChild" se frem til 2,5 millioner kroner.

Bogen får titlen "Prince Harry - Spare", eller på dansk: "Prins Harry - Reserve".

Den 416 sider lange bog skulle være udkommet i år, men da Dronning Elizabeth II gik bort, valgte man både at udskyde udgivelsen og lave en række ændringer i indholdet.

Der er også en TV-serie på vej med prins Harry og hans hustru, Meghane Markle. Den har endnu ikke nogen titel, men sikkert er det, at den bliver produceret af og udkommer på Netflix.