18-årig dømt for 93 af 99 tiltaler

112

28/10/22 | 12:26

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det svarer til 93,9 procent af sigtelserne.

En 18-årig mand fra Lolland har haft usædvanligt travlt - desværre med at befinde sig på den forkerte side af loven.

For nylig afsagde Retten i Nykøbing Falster nemlig dom i en opsigtsvækkende sag, hvor den unge mand var tiltalt for hele 99 strafbare forhold. Vi vil ikke gennemgå hele anklageskriftet her, men blandt lovovertrædelserne kan nævnes vold og trusler mod institutionspersonale, biltyverier, tyverier fra biler, indbrud og færdselsforseelser - herunder vanvidskørsel i København.

Efter syv retsdage i august og september blev den 18-årige fundet skyldig i 93 af de 99 forhold - det svarer til 93,9 procent af alle tiltalerne.

Straffen blev anbringelse på en lukket institution på grund af mandens personlige forhold.

Det skriver Sydsjællands og Lolland Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt d. 20. maj i år af politiet udlændingekontrolafdeling ved Guldborgsuncenteret i Nykøbing Falster. Her blev han sigtet for adskillige forhold af tyverier fra varebiler tilhørende firmaer og offentlige institutioner samt diverse andre strafbare forhold og blev varetægtsfængslet dagen efter.

Der var en temmelig stor stigning i tyverier fra varebiler i marts, april og maj 2022. Tyverierne fandt sted over det meste af Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, men primært på Lolland og Falster.

Leder af udlændingekontrolafdelingens efterforskningsenhed Carsten Høj Hansen fortæller:

"Vi stod med en akut udfordring med den kraftige stigning af tyverier, som selvfølgelig skabte frustrationer for de håndværkere og offentlige ansatte, tyverierne var gået ud over. Derfor satte vi en målrettet indsats mod tyverierne i gang. Og vores analysearbejde og efterforskning gav ret hurtigt resultater, hvilket betød at vi fik  spottet den 18-årige, og sat ham i forbindelse med tyverierne."