Spar på elregningen: Her er to opskrifter på kold aftensmad

Mad og drikke

16/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Det er en fordel at spare på strømmen, nu hvor dagene bliver kortere. En af måderne, du kan gøre det på, er ved at lave mad uden at bruge strøm. Derfor får du her nogle idéer til den lækreste aftensmad, som du kan lave uden komfur, ovn eller lign.

At lave mad fra bunden er en fantastisk måde at tilberede dit måltid på – og endnu mere, når du samtidig sparer på strømmen og får kvalitetstid sammen med familie eller venner, hvor I hygger jer helt uden brug af elektriske apparater. Det kan være både sjovt og lærerigt. Det giver en følelse af forbindelse, når vi arbejder sammen i køkkenet og skaber lækre måltider.

Her er to idéer til, hvordan du kan komme i gang med madlavning uden strøm, så du sparer penge på elregningen. 

Lækker tunsalat 

Tunsalat er en ægte klassiker inden for lettilgængelig, sund og lækker mad. Det er enkelt at lave, og en skål med tun, mayonnaise og krydderier har vundet alles hjerter af gode grunde. 

Det skal du bruge: 

  •  2 dåser tun

  • 3 spsk creme fraiche

  • 1 spsk mayonnaise

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 tsk sennep

  • 4 spsk finthakket rødløg

  • salt og peber

Denne opskrift er egentlig meget nem at gå til. Du skal bare blande alle ingredienserne samme, og så smage det til med salt og peber og eventuelt citronsaft. Så får du en skøn frisk smag.


Når du har lavet tunsalaten, kan du servere den i en skål med noget lækkert frisk salat og nogle grøntsager og så toppe det hele med rugbrødschips eller nogle nødder. Med denne opskrift sparer du både på strømmen og spiser rigtig sundt! 

Flæskestegssandwich 

En anden, der også er VIRKELIG lækker og altid et kæmpehit ved aftensmadsbordet, er, når du bruger rester af flæskestegen og laver en skøn flæskestegssandwich! Der er mange grunde til, at det er en fantastisk spiseoplevelse.

For det første er flæskesteg en skøn og saftig ret i sig selv. Når du bruger rester til at lave en flæskestegssandwich, får du den perfekte kombination af den sprøde svær og saftige kød. Sværen bliver normalt blød efter at have været i køleskabet, og det giver sandwichen en unik tekstur og smag.

Derudover er der noget helt specielt ved en flæskestegssandwich, der involverer lidt ekstra. Du kan tilføje lækre toppings som syltede agurker, rødkål, mayonnaise og sennep, der giver en dejlig balance mellem de salte og søde smage.

Louises madblog har her en fantastisk opskrift på hjemmelavet flæskestegssandwich.

Vil du gerne spare mere? Så læs her vores 15 nemmeste sparetips!