Tro det eller ej, Jamie Olivers særlige version af røræg har ingen mejeriproduktioner i sig, så der vil ikke være skyggen af smør eller mælk i den.
Denne rørægsopskrift er et skridt mod den eventyrlystne side af madlavning – men det betaler sig.
Opskrift
Antal serveringer: To
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser:
Fire store frilandsæg
To bløde boller
Et rødløg
Rødvinseddike
Olivenolie
En teskefuld garam masala
200 g modne tomater
En halv bundt koriander (15 g)
Fremgangsmåde:
Pisk og krydr æggene. Halver bollerne. Skræl og riv løget groft, og put en spiseskefuld i en skål med en knivspids havsalt og en sjat rødvinseddike, og lad det hurtigt sylte.
Drys resten i en stor non-stick pande på medium varme med en spiseskefuld olivenolie og det meste af garam masala. Steg i tre minutter, mens du rører ofte, imens du river tomaterne groft.
Skub løgene til side og hæld tomaterne og lad dem simre i to minutter. Så snart de begynder at tørre ud, bland og steg i yderligere to minutter, eller indtil det er tykt, og rør lejlighedsvis.
Skub tomatchutneyen til siden og rist bollerne på begge sider, og tør dem omkring panden for at opsuge eventuelle klæbrige rester.
Smør tomatchutneyen på bunden af bollerne, riv korianderbladene groft og læg dem på, pres lågene på, og flyt dem så til tallerkener.
Lav røræg efter din smag, og ske dem ved siden af, og top med de afdryppede syltede løg og server drysset med garam masala.
Og der har du det - Jamie Olivers røregg, der er lidt krydrede, sprøde (på grund af bollerne) og saftige takket være tomaterne.
For dem, der er opmærksomme på kalorieindholdet, er det omkring 415 kalorier pr. portion.
NHS bekræftede, at voksne kvinder skal indtage omkring 2.000 kalorier dagligt, mens mænd skal indtage omkring 2.500 kalorier.
Kilde: Express.