Sådan får du de mest luftige røræg ifølge Dolly Parton

Mad og drikke

30/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Dolly Parton er kendt for sine mange countrysange. Men faktisk viser det sig også, at hun er ferm i et køkken, og nu deler hun altså en af sine bedst bevarede hemmeligheder til luftigere røræg.

I et interview med Insider afslørede Dolly, at når hun laver mad og røræg til sig selv, så er et par dråber isvand alt, hvad hun har brug for.

Til det amerikanske websted fortalte hun, hvordan "Nogen fortalte mig det engang, og det virker strålende. Når du flækker dine æg i skålen, så put et par dråber isvand sammen med skålen, før du pisker æggene."

Hun tilføjede også, at vand også kan blive brugt i selve stegefasen: "Kom et par dråber isvand på, mens du rører dem i panden. Det gør dem mere luftige, det gør det virkeligt!"

Sådan virker det

Mens tilsætningen af væsker som mælk eller vand til dine æg ofte kan efterlade en vandig rest, betyder den høje temperatur, at det forsigtigt kan damp, når det bliver opvarmet i gryden.

Det er en selvfølge, at du ikke bør bruge for meget vand til røræggene, da de ellers bliver alt for vandige. Derfor er det som hovedregel ikke en god idé at bruge mere end en spiseskefuld vand pr. æg.

Det betyder dog stadig ikke, at du skal undgå smør for den cremede konsistens. I stedet bør du stadig tilføje en klat smør til panden, før du lægger dine røræg derpå.

Og når det kommer til selve tilberedning er det en god idé at varme panden langsomt op for at undgå, at du svider dem for hurtigt af. Det gør det også muligt for det kolde vand forsigtigt at varme op og dampe dem for ekstra luftighed.

Derefter er det vigtigt, at du hele tiden er over dine røræg, da de let brænder på. Derfor skal du kontinuerligt røre i dem med en spatel.