Disse to varer vil fødevareinspektør "aldrig" købe i et supermarked

Mad og drikke

13/09/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er mad du nok også burde holde dig fra.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Du vil gerne tro, at de, der overvåger den mad, der sælges i butikker og supermarkeder, kan deres kram - så hvis de undgår bestemte fødevarer, burde vi ikke alle sammen?

Det skriver Mirror.

Deres rolle er afgørende for at sikre, at det, der sælges til os, er sikkert, og de forhold, de er tilberedt under, er op til en sikker standard, og nu har en inspektør delt de bestemte fødevarer, de altid vil undgå, mens de laver en fødevarebutik i supermarkedet.

'Rå' mælk

Fødevarer, der sælges, hentes og distribueres i Storbritannien, skal være op til retningslinjerne fastsat af Food Standards Agency, og det er på plads for at beskytte folkesundheden.

Dr. Bryan Quoc Le, en fødevarekemiker og industrikonsulent baseret i staten Washington, har delt de bestemte fødevarer, han altid vil undgå, da han hævdede, at det bare ikke er risikoen værd.

Den første er upasteuriseret mælk, almindeligvis omtalt som rå mælk. I modsætning til pasteuriseret mælk, som gennemgår en opvarmningsproces for at eliminere patogener, kan dette hjælpe med at forlænge holdbarheden, mens rå mælk bevarer sin naturlige tilstand.

Men ved ikke at blive pasteuriseret, kan det øge risikoen for forbrugerne, da det kan indeholde skadelige bakterier som salmonella, E. coli, listeria, brucella og mere.

"Der er mange mennesker, der udråber [rå] mælk som havende alle disse sundhedsmæssige fordele, men det er bare ikke risikoen værd, fordi der er mange patogene organismer, der stadig er i live i den mælk, især hvis den kommer direkte fra en behandlingsfacilitet," forklarede Dr. Bryan.

Udskåret frugt

En anden supermarkedsmad, Dr. Bryan undgår, er alt, der er forskåret, specielt produkter, der er blevet skåret i dagligvarebutikker og dagligvarebutikker.

"Hvis du vil spise færdigskårne produkter rå, har du at gøre med en stor mikrobiel risiko. Det er, fordi jeg ikke ved, hvad personen bag disken har gjort, mens han har skåret produkterne, og hvilken praksis de implementerer. Emballeret mad skal ifølge loven gennemgå en stringent proces, men fødevarer, der er blevet produceret på stedet, gør det ikke nødvendigvis."

En genstand, som eksperten især vil undgå, er forskåret melon, da de er mere modtagelige for bakterievækst på grund af deres "fugtige og porøse natur".,

Fødevaresikkerhedseksperter udsender en advarsel til folk, når de køber og spiser færdigskårne produkter og opfordrer folk til at vaske og opbevare dem korrekt for at "minimere risikoen for fødevarebårne sygdomme"