Måske elsker du de karakteristiske gule frugter, eller også har du måske købt et par stykker for meget i forhold til, hvor sund du lige havde tænkt dig at være.
Og så ligger de sidste, uspiste bananer bare og bliver mere og mere brune, så du bestemt ikke har lyst til at sætte tænderne i dem.
På samme måde som avocadoer har bananer deres egen modningstidslinje, men for at sikre, at de forbliver "friskere i længere tid", delte Sarah Taylor, fødevarehygiejneekspert hos High Speed Training, et godt råd.
"Bananer er en daglig basisvare i de fleste hjem, men de kan være vanskelige at opbevare ordentligt, og ofte er tidsrammen mellem, at de er undermodne til overmodne, kortvarig. Så hvordan skal du opbevare dem for at holde dem friskere i længere tid?" spørger eksperten retorisk.
Det starter i supermarkedet
Hendes første tip er, at du skal købe bananerne, mens de stadig er grønne. Det betyder godt nok, at du ikke nødvendigvis kan spise dem lige med det samme, men til gengæld giver det dig det længst mulige vindue, hvor de er bedst.
"Du bør fjerne dem fra deres plastikemballage, som fanger den fugt, som frugten frigiver, når de modnes, hvilket får dem til at modnes endnu hurtigere," forklarer Taylor videre.
"Du bør også adskille dem fra andre frugter, da det at være tæt på andre modningsfrugter vil fremskynde processen for begge. Opbevar dem i stedet i en åben skål på bordpladen, væk fra andre frugter."
Hvad med køleskabet?
Med hensyn til hvorvidt bananer kan opbevares i køleskabet, anbefaler Sarah at "undgå at køle bananer, mens de modnes, da dette kan forlænge processen".
Men efter at have nået den perfekte modning, kan bananer "opbevares i køleskabet" og "bør være gode at spise i en uge eller mere".
Så efter fire af fem dage siddende ved stuetemperatur, bør grønne bananer være modne. Hvis de så sættes i køleskabet, er de spiselige i endnu en uge.
Hun tilføjede: "Du kan også fryse bananer, men det er bedst, når du laver smoothies eller bager, da frosne bananer ikke er den bedste snack."
Kilde: Express