Basisopskrift på klassisk hokkaidogræskarsuppe
For alle entusiaster af græskarsuppe, der ønsker at gøre så lidt arbejde som muligt i køkkenet, er hokkaido-græskarret det perfekte valg. Denne sort kan let tilberedes med skræl.
Ingredienser til 4 portioner græskarsuppe:
1 hokkaidogræskar (ca. 1 kg)
1 løg
1 fed hvidløg
3 spiseskefulde smør
1 beger fløde eller 200 ml kokosmælk
800 ml grøntsagsbouillon
Tilberedning af 4 portioner græskarsuppe:
1.) Vask hokkaidogræskarret, skrab det ud og skær det i små stykker. Skrællen behøver ikke fjernes.
2.) Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde med varmt smør, indtil de er klare. Svits hokkaidogræskarstykkerne med et par minutter.
3.) Tilsæt bouillon, rør det hele sammen og lad det simre i cirka 20 minutter under låg. Tilsæt kokosmælk, blend det hele og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Tip 1 til græskarsuppe: Kikærtecrisp som topping
Sprøde kikærter tager længere tid at forberede, men resultatet er det hele værd. Tag en dåse kikærter, dræn dem godt, bland dem med lidt olie og lidt salt.
Så går det på en bageplade beklædt med bagepapir. Efter cirka 50 minutter i ovnen ved 150 grader over- og undervarme bør ærterne være dejligt sprøde. Toppingen er klar.
Tip 2 til græskarsuppe: Ristede hasselnødder, cashewnødder og solsikkekerner som topping
Hak 1 spiseskefuld hasselnødder, 1 spiseskefuld cashewnødder og 1 spiseskefuld solsikkekerner fint.
Kom blandingen i en slip-let pande uden olie og rist den. Derefter karamelliseres den kort med to teskefulde ahornsirup, og den færdige græskarsuppe garniseres med nøddetopping.
Tip 3 til græskarsuppe: Pærekuber som topping
Det bliver ikke nemmere: Skyl to små smørpærer og skær dem i terninger på 1 cm. Steg dem derefter i en pande med smør i cirka to minutter. Server dem varme på græskarsuppen og nyd det.
Hvorfor er græskar så populære i køkkenet?
1. Græskar kan bruges til supper, kager, omeletter, salater, risotto, brød, pandekager, kompot og meget mere.
2. Græskar bør opbevares køligt og tørt. Så holder vintergræskar som hokkaido ofte i månedsvis.
3. Der findes utallige græskarsorter, der hver især har en unik smag. Butternut, muskatgræskar, pattison og spaghetti-græskar er bare nogle af de lækre sorter.
4. Ikke kun frugtkødet, men også kernerne kan bruges i køkkenet.
Kilde: Tag24