Flere bør starte dagen med at 'drikke' en skefuld jomfruolivenolie om morgenen, inden de spiser morgenmad.
Hvis du ikke allerede gør det, så misser du en lang række fordele, som din krop ville nyde godt af. Det er altså værd at overveje den lille ændring, som kan gøre en verden til forskel for dig.
Det skriver Il Fatto Quotidiano.
3-4 skefulde om dagen
En førende forsker i kemisk videnskab ved CNR understreger, at ekstra jomfruolivenolie af god kvalitet er anerkendt i videnskabelige kredse for sine mange sundhedsmæssige fordele.
Det anbefales at 'drikke' olien i doser på 3-4 skefulde om dagen, og det siges, at det hjælper mod både kræft og stofskiftesygdomme, takket være oliens rige indhold af oliesyre og kraftfulde antioxidanter.
Disse komponenter har anti-inflammatoriske egenskaber og kan angiveligt bekæmpe kræftfremkaldende forbindelser.
Det er ikke kun de videnskabelige beviser, der taler for olivenoliens fordele. I Middelhavsområdet, hvor olivenolien har været en fast del af kosten i tusinder af år, er der områder med befolkninger, der lever noget længere, og her spiller olivenolien en rolle, lyder det.
At indtage olivenolie på tom mave kan virke som en udfordring for nogle, men det er noget, man kan vænne sig til.
Dette skal du sikre dig
Det er vigtigt at sikre, at olien er af høj kvalitet, med høje niveauer af oliesyre og polyfenoler, da de ikke kun forbedrer smagen, men også sundhedsfordelene.
Læs altid etiketten for at sikre, at du vælger den bedste olie, og husk at kvalitet er nøglen til at opnå de maksimale fordele.
Selv for dem, der er overvægtige, kan ekstra jomfruolivenolie være en gavnlig tilføjelse til kosten, da de sunde umættede fedtsyrer gradvist kan erstatte mættede fedtsyrer.
Med så mange potentielle sundhedsfordele er det værd at overveje at tilføje ekstra jomfruolivenolie til din daglige rutine.