Opsigtsvækkende trick: Opbevar æg på denne måde, og de kan holde i månedsvis

Mad og drikke

08/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Æg er en fast bestanddel af manges kost, men de indgår jo ikke i alle måltider.

Men med tanke på, at vi danskere elsker et godt tilbud, sker det jo af og til, at vi køber en ordentlig omgang af et eller andet, som vi så ikke får brugt, fordi det ikke kan holde sig.

Æg er en af de madvarer, der kan holde sig længe, men de kan være drilske.

I EU har man vedtaget, at æk er "bedst før" 28 dage fra den dag, de er blevet lagt, men mange lande uden for EU operer med op til fire måneders holdbarhed på æg.

I Hong Kong har æg for eksempel en holdbarhed på 120 dage.

Men der er en risiko for, at æggene kan blive dårlige før tid, hvis de ikke bliver opbevaret korrekt i hjemmet, og her kan det være en god idé at hive nogle gamle og glemte tips frem.

Find vaselinen frem

På online-forummet Cruisers har en bruger med brugernavnet RaymondR anbefalet, at man smører sine æg ind i vaseline.

Han fortæller videre, at han efterlod dem dækket i vaseline i tre måneder, hvorefter han klækkede dem og lavede røræg af dem - og det smagte helt, som det skulle.

Tricket med vaseline er ikke ukendt, hvis du ynder at tage en tur ud på bølgen blå. Yacht-eksperten Michael Harpaut forklarer nemlig til Express, at æg bliver dårlige, fordi ilten er i stand til at trænge igennem den ellers beskyttende skal.

Grunden til, at vaseline så kan modvirke dette, er, at det er produceret med petroleum, som ilten ikke kan trænge igennem.

Han bekræfter, at æg, der er dækket i vaseline, kan holde i månedsvis, men han advarer også om, at de efterhånden risikerer at få en bismag.

Det endnu simplere tip

Yacht-fanatikeren opfordrer faktisk folk til også at forsøge sig med andre metoder til at opbevare æggene.

Han fortæller, at han på sine sejlture har eksperimenteret med forskellige metoder, og at simple løsninger som at pakke æggene ind i plastik eller lignende kan have en lige så god effekt.