Behageligt opvarmede suppe er i den grad noget, der hører efterår og vinter til, især når man er forkølet, og for netop denne opskrift er det en bonus, at tomater indeholder masser af vitaminer (herunder A, B1, C), og derfor styrker immunsystemet.
Udover tomater er der også både selleri og krydderurter i denne opskrift, så du er sikret et både velsmagende og sundt måltid!
Til tilberedning skal du ud over en gryde bruge en stavblender, en skarp kniv og et skærebræt.
Det skal du bruge
500 g modne tomater
2 spsk. olivenolie
1 stilk selleri
1 løg, skrællet og skåret
1 spsk. grøntsagsbouillon
1 tsk frisk rosmarin
500 ml tomatpuré
500 ml Crème fraîche
Salt
Til servering kan du prøve:
Olivenolie
Brød
Basilikumblade
Salt og peber
Sådan gør du
Først skal du skrælle tomaterne. Dette trin er vigtigt, så du ikke får tomatskaller i suppen. Skær derefter tomaterne i små kvarte.
Opvarm olivenolien i en gryde, tilsæt løg, selleri, rosmarin og tomater og lad det hele stege let i cirka fire minutter. Tilsæt derefter grøntsagsbouillon og tomatpuré og bring det hele i kog. Lad det simre i yderligere 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er helt bløde.
Lad det hele køle lidt af, og purér det derefter med en stavblender eller i en blender, indtil suppen er helt glat. Til sidst tilsættes Crème fraîche.
Hvis du vil nyde suppen kold, så lad den nu køle af. Ellers opvarm den lidt, inden du serverer den.
Kilde: Tag24