Nordens bedste pizza er fundet - og den kan fås på dansk restaurant

Mad og drikke

21/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Har du prøvet den?

Thisted Havn er blevet hjemsted for Nordens bedste pizza, takket være Faridoon "Figo" Stanikzai's kulinariske kunstneri.

Hans enkle, men mesterligt udførte pizza med oksefiletstrimler, friske cherrytomater og ristede pinjekerner, har indtaget førstepladsen ved Pizza Champion Cup 2024.

Det skriver TVMidtvest.

"Det hele handler om friske råvarer og at holde det simpelt," fortæller Stanikzai til mediet.

2 års træning

Denne sejr er kulminationen på to års intens forberedelse, hvor både håndværk og mental styrke blev finpudset.

Konkurrencen, som samlede omkring 100 pizzakokke, blev ikke kun et vidnesbyrd om Stanikzai's talent for at skabe den mest velsmagende pizza, men også hans alsidighed, som blev belønnet med yderligere en sølvmedalje og to bronzemedaljer i forskellige discipliner.

Besøgende ved Stanikzai's pizzeria i Thisted bliver mødt af vægge dekoreret med diplomer og priser fra tidligere triumfer, et stille vidnesbyrd om en lang karriere spækket med anerkendelser.

Hvad er hemmeligheden?

Men bag succesen ligger hemmeligheder, som Stanikzai vogter nidkært; kun han og et enkelt andet medlem af køkkenpersonalet kender de præcise opskrifter på tomatsovsen og dejen, der lægger grundlaget for hver pizza.

Når spørgsmålet opstår, om han kunne konkurrere med pizzamagere fra Napoli, lader Stanikzai's svar rum for både ydmyghed og ambition.

For efter at have kaldt det et rigtig godt spørgsmål, siger han med et grin, at intet er umuligt.