Der er meget forskellige holdninger til hvidløg, men ikke desto mindre er det en ingrediens i rigtig mange forskellige retter.
Men hvis du ikke lige serverer portioner fra de måske lidt mere eksotiske køkkener end det danske, er det langt fra sikkert, du får brugt de friske hvidløg, du har indkøbt, lige med det samme - og så ligger de ellers bare og begynder at spire eller det, der er værre.
Men hvordan får man egentlig hvidløg til at holde sig længst? Tro det eller lad være, så kan de faktiske holde sig over et halvt år, hvis de ellers opbevares korret!
Er køleskabet det rigtige?
Det kan virke nemt blot at smide dine grøntsager ind i køleskabets grøntsagsskuffe efter indkøbsturen, men netop dette er en af de værste måder at opbevare hvidløg på.
En bruger på internetforummet Reddit's ”Ask Culinary” forum undrede sig over, hvorfor deres hvidløg fik en "underlig lugt" efter nogle uger i køleskabet.
Det mest populære svar på spørgsmålet forklarede problemet: "Dit problem jeg er, at du opbevarer dit hvidløg i køleskabet! Du bør ikke opbevare hvidløg i køleskabet, men i stedet i et køligt, tørt sted med god ventilation.”
Hvidløg er meget følsom over for det kolde og fugtige miljø i et køleskab. Opbevaring sammen med løg og porrer, kan få hvidløget til hurtigt at blive blødt, begynde at rådne, og endda mugne, da det udsættes for meget fugt.
Den bedste opbevaringsplads for hvidløg
Aneesha Gupta, chef og grundlægger af madlavningswebsitet Spice Cravings, forklarede, at hvidløg kan holde sig frisk i måneder, hvis hele knolden opbevares ved den korrekte temperatur i et skab.
Hvidløg er meget temperaturfølsomt og kræver et sted, der er køligt, men ikke koldt, for at forblive friskt.
Aneesha forklarede: “Tro det eller ej, men hvidløg hader faktisk kulde, hvilket er grunden til, at jeg aldrig opbevarer frisk, uskrællet hvidløg i køleskabet.”
Hun tilføjede: “Opbevar hele knolden i et køligt, mørkt, velventileret skab. Hvidløget holder sig længst ved en temperatur mellem 15 - 20 grader Celsius. Derfor opbevarer jeg det i et skab væk fra komfuret og tæt på gulvet. Hvidløget bør holde sig frisk i nogle måneder.”
Kan holde i seks til syv måneder
Den økologiske hvidløgsgård, Grey Duck Garlic, bekræfter, at denne metode får hvidløg til at holde sig i over syv måneder.
På deres hjemmeside skriver de: “Nogle hvidløgssorter holder sig længere end andre. Næsten alt hvidløg vil holde 5-7 måneder under gode forhold.”
De forklarede videre, at hvidløg vil begynde at rådne, hvis det opbevares i en lufttæt beholder eller i plastemballage.
“Hvidløg skal være i et velventileret område... for de bedste resultater opbevar hvidløg i en løst lukket frokoststørrelse papirpose, en frokostpose med små huller prikket i den for ventilation, eller løst i en papkasse i et køligt område.”
Kilde: Express