"De fleste overser det": Kok anbefaler at kigge efter bestemt ting, når du køber rødt kød

Mad og drikke

25/09/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mike Reid, kok og kulinarisk direktør for Gaucho-restauranterne, har forklaret, hvad du skal kigge efter, når du køber bøf i supermarkedet – og hvilken type kød du altid bør undgå

Når du planlægger måltider for ugen, kan du forkæle dig selv med en bøf til middag en aften, hvis du vil have lidt luksus.

Men ifølge en topkok skal du være forsigtig, når du vælger dit kødstykke i supermarkedet.

Det skriver The Mirror.

Det skyldes, at farven på bøffen i sig selv er "meget vigtig". Det siger Mike Reid, dommer på Channel 4's Five Star Kitchen og kulinarisk direktør for Gaucho-restauranterne, som er en kæde af argentinske spisesteder – kendt for deres fantastiske bøffer.

Eksperten anbefaler at gå til en slagter for at købe dit kød, hvis du kan, men hvis du foretrækker at få det fra et supermarked af bekvemmelighedsmæssige årsager, så anbefaler han at se nøje på, hvad det er, du køber, eller du kan spilde dine penge på kød af lav kvalitet.

Tjek farven på kødet

Han fortalte The Mirror:

"Farven på det, du køber, er meget vigtig. Jeg fortæller altid folk at holde sig væk fra de stykker kød, der er virkelig røde, fordi det normalt betyder, at det er et meget ungt, for nylig slaget dyr, der ikke er ældet, så det har ikke udviklet meget smag og vil ikke være lige så mør eller blød."

I stedet for at lede efter lyse røde bøfstykker foreslår Mike i stedet ikke at falde for dette og i stedet vælge mørkere kød.

"Kødet oxiderer naturligt, når det er skåret, og når det ældes, bliver det mørkere i farven, så du vil normalt have et bedre stykke oksekød, jo mørkere det er. Oxidering er okay, det ændrer ikke på smagen."