Advarsel til kaffeelskere: 3 fejl, alt for mange begår, og som ødelægger oplevelsen

Mad og drikke

27/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Mange tænker ikke over de tre fejl, som eksperten fremhæver.

Dr. Saurabh Sethi, en Harvard-uddannet gastroenterolog med en betydelig TikTok-tilhængerskare, har afsløret de tre største fejl, som de fleste begår med deres kaffe.

Det skriver Mirror.

Saurabh Sethi, der flittigt deler sin medicinske viden på sociale medier, har nu kastet sig over et emne, der berører mange af os hver dag: Kaffe.

"Kaffe er absolut vidunderligt for din hjerne, tarm og lever," starter Saurabh Sethi. 

Han forklarer, at polyfenolerne i kaffe kan booste gode bakterier og både forbedre evnen til at fokusere og hukommelsen, hvilket kan hjælpe med at forsinke Alzheimers. 

Men, advarer han, vi begår nogle alvorlige fejl.

Sukker er noget skidt

Den første fejl? At putte sukker i kaffen. 

"Tilføjelse af sukker til kaffe, der øger blodsukkeret, øger inflammation, hvilket ikke er godt," siger han. 

I stedet foreslår han at bruge stevia uden tilsætningsstoffet erythritol.

Du vælger de forkerte bønner

Den anden fejl, som Saurabh Sethi fremhæver, er ikke at vælge økologisk kaffe. 

"Kaffe er en af de mest pesticidbehandlede afgrøder, og du vil virkelig ikke indtage pesticiderne," forklarer han.

Saurabh Sethis tredje fejl overrasker mange: De fleste vælger nemlig den forkerte ristning af kaffebønnerne.

Han foreslår, at man skifter til en mørkere ristning, da den indeholder mindre koffein og derfor er mildere mod maven.

Men hvis man ikke har problemer med halsbrand, kan en lysristet kaffe være et fint valg.