Fire gode idéer til en fantastisk ældreferie

Livet som pensionist

12/12/22 | 07:19

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Overvejer du snart at tage din næste ferie, men mangler du idéen til hvor turen skal gå hen denne gang? Der er altid fantastiske muligheder for at få en god ferie, uanset om du er mest til aktive ferie, ferie med massere af kultur og gode madoplevelser eller en afslappende tur – eller måske en blanding af flere. Du får vores fire bedste idéer til en god ældreferie her.

Kulturferie i Paris

Paris er en af de mest populære feriedestinationer, hvis der er stemning for en byferie, og det er ikke uden grund. Paris er en fantastisk storby, hvor der er gode muligheder for at opleve en masse kultur, samtidig med muligheder for at opleve den franske gastronomi.

Paris’ mange museer giver muligheden for at opleve kunst og kultur på mange måder. Du kan fx besøge Louvre der er et af mest berømte kunstmuseer i verden, og blandt andet udstiller det berømte Mona Lisa Maleri. Du kan også besøge Musée de l’Orangerie der er endnu et af Paris’ flotte kunstmuseer. De to museer er bare eksempler, på nogle af mange museer du kan besøge i Paris, og det er kun tiden der sætter grænser for, hvor mange museer du kan nå at besøge.

Hvis du rejser til Paris, kan du med fordel undersøge, om der er nogle gode koncerter eller festivaler rundt omkring i byen, som du kunne tænke dig at opleve.

Aktiv ferie i Harzen

Hvis du er mere til en aktiv ferie, kan du tage på tur til Harzen, der ligger i Nordtyskland. Harzen er et bjergområde i Tyskland, som tiltrækker mange vandrere og cyklister der kører på Mountainbike.

Harzen er det perfekte område, hvis du godt kunne tænke dig en aktiv ferie, da der er unikke muligheder for flotte vandreture. Samtidig kan du også besøge Nationalparken Harz og opleve fantastisk natur der.

Harzen byder også på hyggelige julemarkeder, og nu hvor efteråret er i gang i Danmark, kunne en tur til Harzen i slutningen af november eller december byde på hyggelig julestemning. Så gælder det bare om at huske en varm jakke, og et par gode støvler til vandreturene.

Afslapning i Costa del Sol

Er du mere til den afslappende ferie, er der også gode muligheder for det, her er Costa del Sol et godt bud på en destination i afslappende atmosfære. Costa del sol er en række kystbyer i det sydlige Spanien.

Costa del Sol har en cirka 200 km lang kystrækning i den region der hedder Andalusien, hvor du dermed kan flygte langt væk fra Danmarks kolde vejr. Costa del Sol er det perfekte sted, til at komme ned i gear og få stressymptomerne ned.

Området omkring Costa del Sol byder også på mange kultur steder og spændende historier, så der er mulighed for at opleve noget spændende samtidig med afslapningen.

Tag på grupperejse

Hvis du gerne vil på ferie, men ikke har lyst til at skulle rejse alene, er der mange gode muligheder for at tage på grupperejse som ældre. Mange rejseselskaber arrangerer grupperejser til ældre, der er tilpasset til at give jer den bedste oplevelse.

En grupperejse er samtidig en fantastisk mulighed for at møde andre ældre, og få nogle nye bekendtskaber.

Når du har valgt hvor turen skal gå hen, er der intet tilbage end at gå i gang at pakke.