Danske pensionister rejser som aldrig før

Livet som pensionist

09/11/22 | 09:34

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Livet som pensionist er måske slet ikke så slemt, som man kunne frygte.

En nyere undersøgelse af danskernes rejsevaner viser i hvert fald, at danske pensionister rejser som aldrig før. En stor del af de pensionistvenlige rejser bliver booket på nettet, hvor man er sikret attraktive priser, god service og høj sikkerhed.

Derfor er det oplagt at rejse meget som pensionist

Der er mange gode grunde til at rejse ofte som pensionist. I det øjeblik man bliver pensioneret, får man nogle helt nye privilegier, som man skal huske at sætte pris på.

 Læs om de gode grunde herunder:

- Du har masser af tid
- Du behøver ikke at søge fri fra arbejde
- Du kan rejse for få penge (billige rejser uden for sæsonen)
- Du kan rejse med kort varsel

 Udviklingen er ret naturlig, idet de generationer, som går på pension i dag, har været vant til at rejse hele deres voksenliv. Af samme grund er det ikke usandsynligt, at fremtidens pensionister vil komme til at bruge endnu flere penge på rejser og fornøjelser.

Forbered dig godt til din kommende rejse

At forberede sig til en rejse handler ikke blot om, at man skal bestille fly og hotel. Der skal også tegnes rejseforsikring, bestilles medicin, pakkes kuffert og meget mere. Derudover skal du selvfølgelig planlægge, hvad du vil lave på ferien. Mangler du inspiration til planlægningsdelen? Så lån en rejsebog på biblioteket eller søg inspiration online.

Foruden ovenstående skal du også undersøge, hvad du kan gøre, hvis du bliver forsinket på rejsen. Flyforsinkelser og flyaflysninger er ikke ukendte fænomener, hvorfor det er relevant at kende sine rettigheder. Du har krav på økonomisk kompensation, hvis du bliver forsinket med minimum tre timer. Du kan få mellem 250 og 600 euro i erstatning.

Rejs altid uden for skolernes ferier

Som pensionist kan du mere eller mindre rejse, når det passer dig, så hvorfor rejse når alle andre mennesker rejser? Det er sund fornuft at rejse uden for skolernes officielle ferier, hvis man gerne vil spare penge. Man kan tit og ofte spare helt op til 50-60-70 % på en identisk rejse ved at udskyde rejsen med et par uger.

Er du en rigtig tilbudsjæger, så skal du da på jagt efter gode tilbud på rejser. Det vil i den anledning være en god idé at søge efter afbudsrejser, som udbydes til stærkt reducerede priser.

Man kan sagtens opleve verden på egen hånd

Det er en smagssag, om man helst vil rejse alene eller sammen med andre. Som pensionist har man ikke nødvendigvis en kone eller mand at rejse med, men så er det jo heldigt, at man sagtens kan rejse alene. I dag arrangeres der rigtig mange rejser for pensionister, hvor man kan møde andre ældre mennesker med samme passion for at rejse og opleve som en selv. Lyder det som noget for dig? Så book en rejse allerede i dag.