Inden du rejser - her kan du IKKE længere betale med sedler

Generelle nyheder

12/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Flere lande kan nu ikke veksle danske sedler til lokalvaluta længere.

Hvis du allerede nu er igang med at planlægge en tur væk fra den danske vinter, skal du lige tænke over, hvor du rejser hen.

Du skal ikke blot tage højde for den vedvarende corona-situation, men nu skal du også være opmærksom på noget helt andet.

De er nemlig en række populære rejsedestinationer, der ikke længere er i stand til at veksle danske sedler til den lokale valuta - så hvis du planlægger at tage til for eksempel Egypten, Thailand, Balkan eller Libanon, skal du have styr på det INDEN, du tager afsted.

Og du skal lige vide, at de fire ovenstående lande kun er NOGLE af de steder, hvor man ikke længere kan veksle eller modtage danske kroner.

Er du en da de danskere der nyder at tage en årlig tur til eks. Thailand, så skal du være opmærksom på at få vekslet INDEN du tar afsted. Udenlandske banker udtaler nemlig at der er for mange falske sedler i omløb, og de vil derfor ikke længere modtage danske kontakter. Her er der både tale om de lokale banker, men også de lokale vekselbureauer. 

“Problemerne med at veksle danske kontanter i udlandet skyldes, at danske banker er blevet mere tilbageholdende med at modtage danske kontanter fra udenlandske banker.” udtaler Nationalbanken til Nationen. 

“Det er det samme i Polen. Vores polske chauffører kan heller ikke veksle. Her siger de at det er fordi at Danmark er ved at udfase kontanter. Det er de blevet informeret om af den danske stat” skriver en bruger.

Vi anbefaler du kontakter din bank inden afrejse, og høre hvad de anbefaler dig at gøre. I langt de fleste tilfælde er her kun tale om problemer hvis man bruger kontakter, og hvis man er i besiddelse af et visa kort vil betaling ikke være et problem.