Som pensionist har du verden for dine fødder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

De fleste har en forestilling om, at pensionisttilværelsen er ensformig, hvor man bare sidder derhjemme og læser bo-bedre eller ude og hjemme.

Med den store mængde fritid pensionister har, så er det også sandsynligt, at der er nogle dage, hvor netop dette indtræffer, hvilket også er helt legitimt.

Der eksisterer dog en masse aktiviteter for pensionister, hvor udvalget for den gruppe vel nærmest aldrig har været større end netop nu. Her kommer nogle tips til, hvilke aktiviteter, som er fede at lave for pensionister.

Rejse er at leve

En kendt mand udtalte engang ” at rejse er at leve”, hvilket på mange måder er rigtigt. Her bliver man bombarderet med nye indtryk i form af nye dufte og smage, andre normer og værdier end dem som kendetegner vores eget land. Det vil man uanset alder altid finde interessant, med mindre man er tryghedsnarkoman.

Bare fordi man er blevet ældre, så er det ikke ensbetydende med, at man skal lægge den del på hylden af livet på hylden. Der er mange rejseformer som er helt og aldeles velegnet til pensionister. Krydstogtrejser er en af de rejseformer, som kombinerer god komfort med unikke oplevelser kulturelt som naturmæssigt.

På de fleste store krydstogtskibe findes et væld af muligheder for underholdning. Der er ofte fine balsale, hvor man kan tage en god svingom til langt ud på natten, hvis bentøjet tillader det.  Ydermere kan man højst sandsynligt tage en dukkert i svømmepølen, eller tage en drink i baren, ligesom der er mange underholdningsmuligheder på et krydstogt.

En krydstogtrejser indbyder foruden til kulturelle oplevelser, hvor skibet ofte lægger til ved forskellige byer, der hver især har noget spændende at byde ind med.

Deltag i lokale aktiviteter (bingo)

En anden god måde at holde sig aktiv på som pensionist er, at deltage i det lokale liv, hvor der alt afhængigt af,  hvor man bor ofte er et væld af muligheder.

Det kan eksempelvis være diverse sportsaktiviteter, såsom fodbold, håndbold, gymnastik eller andre former sociale aktiviteter, hvor man møder ligesindede.

Hvis man ikke er den aktive type, så kan bingo kunne være en god idé, at prøve af, hvilket også er en sjov form for samvær. Hvis man vil imponere de andre til arrangementet, så kan det de være relevant med bingo.

Bruge tid på at lave god mad

Imens man var en del af et travlt arbejdsmarked, så blev det højst sandsynligt negligeret lidt at få god mad inkorporeret i hverdagen. Det har man i den grad tid til nu, hvorfor det kunne være et godt sted at lægge sin energi. Her har man tid til at prøve forskellige konstellationer af, hvor det mange nye smagsnuancer, som du ikke vidste du kunne lide potentielt kan forekomme.  Her er det ikke kun din ægtefælde som det kommer til glæde, men også en selv.

God mad er for nogle vigtigere end religion, og det er med god grund.  

Mad kan frembringe glæde og ekstase på så mange forskellige måder. Der er et utal af forskellige køkkener og opskrifter, som kan transformere selv den kedeligste gulerod til et festmåltid. Hvis man ikke har haft tiden til det før, så prøv at brug noget tid i køkkenet og lær hvordan de forskellige smage kan kombineres til det uendelige.

Bare det at lave en rigtig god sovs tager tid, hvor grund ingredienserne har stor betydning for, hvordan resultatet bliver.

Dem har man god tid til at finde, hvor det sagtens kan betale sig, at bruge tid på at finde de bedste råvarer i supermarkedet.