Flere pensionister har stadig ikke fået deres penge

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mange pensionister åbnede deres netbank med store forhåbninger, da varmechecken efter regeringens udmeldinger blev udbetalt. Det var dog ikke alle, der skulle have penge, der havde fået dem.

Derfor må flere pensionister nu se langt efter den varmecheck, som de ellers var berettiget til at få udbetalt den 10. august. I alt fik 400.000 danskere et tilskud til deres stigende varmeregning.

Det var dog ikke den eneste fejl, der var sket i udbetalingen. Der var nemlig flere, som ved en fejl havde fået penge udbetalt. Disse personer kunne beholde pengene og skulle ikke foretaget sig yderligere.

Det skriver DR

Berettigede pensionister må vente

Hvis man havde den forhåbning, at de manglende penge kunne komme til udbetaling snart, så kan man godt tro om.

Der er nemlig ikke mulighed for at klage over udbetalingen før om et halvt år.

Der er flere, der opfylder betingelserne for udbetalingen, der ikke fået pengene, fordi statens register over varmekilder i danske hjem ikke nødvendigvis har de rette data om, hvem der har gasfyr.

Det har således været eget ansvar at sørge for at få registeret, om man bruger et gasfyr som sin varmekilde.

Energistyrelsen, der skal håndtere klagerne over manglende udbetalinger, åbner først for muligheden for at klage i 2023.

Når muligheden for at klage åbner op, vil muligheden være åben i otte uger. Derfor skal man selvfølgelig holde øje med Energistyrelsens hjemmeside, så man sikrer, at man får sendt en klage ind, hvis man er berettiget til varmechecken.

Du kan indtaste din mail på hjemmesiden, så du bliver underrettet om, hvornår klagemuligheden åbner.