Sådan sover du bedre under de brandvarme nætter

Livet som pensionist

31/5/23 | 05:29

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Når temperaturen stiger, kan det blive sværere at sove. Heldigvis har en søvnekspert delt den bedste position at sove i.

En søvnekspert har delt den perfekte position at sove i, når temperaturen stiger til vejrs.

Når det er varmt, er der mange, der forsøger at sove med åbent vindue, en tændt ventilator eller noget helt tredje. Det er dog ikke altid, at det hjælper. Derfor er det vigtigt at sove i den rette position.

Vil du gerne undgå at skulle ligge at vende og dreje dig hele natten? I så fald skal du vælge den rette soveposition fra start.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med dette, kan du glæde dig over, at søvnekspert James Leinhardt har svaret på netop dette. Det skriver LADbible.

Han har flere ting at sige om, hvordan du skal sikre, at du får en god nattesøvn, hvis det er varmt udenfor. Det første, han slår fast er, at du aldrig skal sove på maven.

Ganske vist er det de færreste, der gør det, men nogen forsøger sig dog med denne løsning. Er du blandt dem, der har gjort det? Så ved du nu, at du ikke skal forsøge dette fremadrettet.

"Den position, vi ligger i, er den primære faktor, vi selv kan kontrollere, når det kommer til at forblive kølig om natten," lyder det fra James Leinhardt.

"Den bedste stilling er en, vi kalder for 'Drømmeren', der betyder, at du skal ligge i halv-fosterstilling," fortsætter han.

Det vil sige, at du i bund og grund skal ligge på din side med dine ben i en vinkel, så du næsten ligger i fosterstilling. Der er dog andre muligheder, hvis ikke 'Drømmeren' er noget for dig.

"At optimere din søvnstilling med en støttende madras og pude vil hjælpe med at bevare den stilling, du falder i søvn i, i længere tid, uanset om det er 'Drømmeren' eller liggende på ryggen, 'Stjernekiggeren', men aldrig på maven."

'Stjernekiggeren' betyder blot, at du skal ligge helt normalt på din ryg. Det er dog et pænere navn, end at fortælle nogen, at de bare skal sove helt normalt.

"Hvorfor er det så vigtigt? For hvis du vender og drejer dig om natten, stiger din puls," siger James Leinhardt.

"Dette gør dig varmere, efterhånden som mere blod pumper rundt i kroppen, så når temperaturerne er varmere, bliver folk generelt endnu varmere og mere ukomfortable."