Du kan tjene op til 31.200 kroner skattefrit som pensionist - kræver kun lidt ekstra plads

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det ville da ikke være helt dumt ...

Det er altid rart at tjene lidt ekstra. For mange er det nok endnu bedre, hvis man ikke engang behøver at betale skat af det, man tjener.

Nuvel, der er jo en grund til, at vi betaler skat, og dette er bestemt ikke en opfordring til at begå skatteunddragelse!

Men hvis du er pensionist, så har du faktisk muligheden for at tjene ganske pænt med penge, uden at blive trukket i din folkepension - og altså uden at skulle betale skat af det.

2 muligheder

Den første mulighed for at spæde til pensionisttilværelsen er, hvis du har plads tilovers eller er bortrejst i en periode.

Hvis du udlejer enten et værelse eller hele din bolig, kan du nemlig tjene op til 32.300 kroner om året (2024), uden at skulle betale skat af beløbet.

Du behøver dog ikke dele din bolig med andre for at tjene ekstra uden at skulle betale skat af det. Hvis du har et sommerhus, har du nemlig mulighed for at tjene endnu mere end ved at udleje et værelse eller din bolig.

Faktisk går grænsen her helt op til 46.100 kroner om året (2024).

Vigtigt krav

For at kunne benytte dig af muligheden for ikke at betale skat af dine udlejningsindtægter er det et krav, at du udlejer gennem en platform, der oplyser indtægterne til SKAT.

Det kan for eksempel være Airbnb, som er en platform, hvor private kan udleje til private, typisk i kortere perioder.

Hvis du ikke gør det gennem en platform eller et bureau, vil du maksimalt kunne tjene 12.200 kroner skattefrit for den samme udlejning.

Kilde: Faglige Seniorer