Tager over efter Søren Pind: Jakob Ellemann-Jensen får nyt formandskab

Kendte

15/06/2024

Foto: MortenZdk, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: MortenZdk, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Det er en hjertesag for den tidligere partiformand.

Den tidligere Venstre-formand, Jakob Ellemann-Jensen, har valgt at takke jag til hvad han selv betragter som en vigtig formandspost.

Han skal nemlig afløse hans tidsligere politiske kollega, Søren Pind, som formand for Den danske Ukraine komité.

Det skriver TV 2

Jakob Ellemann-Jensen træder topmotiveret og stærkt engageret ind i rollen som formand for komitéen for Ukraine, en komité der blev stiftet tilbage i 2022, kort efter Ruslands indledning af den såkaldte 'militære operation' i Ukraine.

Posten var tidligere besat af Søren Pind, men får nu en 'ny kaptajn ved roret'.

En hjertesag

For Ellemann var det en nem beslutning at takke ja til rollen, da hans baggrund som udsendt soldat i 1990'erne gør dette til en hjertesag for ham.

"Selv om det lyder vanvittigt, vænner den menneskelige hjerne sig jo til meget. Og mange er også begyndt at vænne sig til, at der er krig i Europa. En af komitéens opgaver er, at vi ikke glemmer det," udtaler Ellemann-Jensen.

Det var den tidligere formand og medstifter af komitéen, Søren Pind, der før sin afgang, tog fat i Ellemann og spurgte, om han kunne være interesseret i posten, hvilket Jakob bekræftede og begrundede med, at det var et vigtigt emne at løfte.

Søren Pind udtaler i en pressemeddelelse, at det er på tide, at nye kræfter tilfører fornyet dynamik i komitéen, og han er derfor glad for, at den person, der har valgt at sige ja til rollen, både har militær erfaring og er politisk velfunderet.

Søren Pind har dog ikke oplyst, hvorfor han vælger at trække sig tilbage.

I posten sidder der foruden formanden 11 medlemmer i komitéen. Posten er ulønnet.