Hund hyldes i lokalsamfundet: Samler skrald på sine daglige gåture

Kæledyr

28/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hunden Trinny samler skrald og smider det ud når hun er ude på gåture.

En hund er gået viralt for at samle affald på sine gåture og på den måde hjælpe med at holde sit lokalsamfund rent.

Det skriver Daily Record

Border Collien Trinny går tur i parker og på vandreruter rundt i sin hjemby Clydebank i sin søgen efter skrald efterladt på stierne, før hun skynder sig at smide det i skraldespanden.

Ejer Alanna Jackson, 37, sagde, at fem-årige Trinny begyndte at samle affald op for omkring et år siden og blev derefter trænet til at smide det i skraldespanden gennem positiv forstærkning og godbidder.

Startede som en leg

Og Trinny startede det hele selv:

"Desværre er der en del smidt affald på flere af de steder, vi går tur. Trinny begyndte at samle ting op af sig selv, da vi var ude at gå. Jeg så det som en mulighed for at rydde op i de lokale parker, og så jeg begyndte at træne hende i at smide skrald i skraldespanden og belønnede hende så." fortæller Alanna og fortsætter:

"Nu er hun altid på udkig efter mere affald at smide ud. Hun nyder det virkelig, og det er blevet en slags leg for hende. Men hvis der ikke er en skraldespand i nærheden, ender jeg ofte med lommerne fulde af skrald!"

Forbipasserende klapper

Alanna, der arbejder med kunderelationer, tilføjede, at lokalbefolkningen er så imponeret over det kloge kæledyrs miljøvenlige løjer, at forbipasserende ofte stopper op for at give hende et klapsalver.

Hun sagde: "Folk er ret overraskede, når de ser Trinny gøre det. Det er bestemt ikke noget, man ser hver dag. Alle står og ser på, og hun har fået et par klapsalver."

Og at samle affald er ikke Trinnys eneste talent. Hun lærer altid nye færdigheder, fra at lægge sit eget legetøj væk til at åbne døre og hente tæpper til sin ejer. Hun har endda et certifikat fra Do More With Your Dog, som er en verdensomspændende hundetræningsorganisation.

Alanna tilføjede: "Trinny er en ekstremt intelligent hund. Siden hun var en hvalp har vi altid forsøgt at give hende den passende stimulation, hun har brug for - mentalt og fysisk - og hun træner stadig hver dag."