Vinekspert deler genialt tip: Sådan holder du en åben vin frisk i op til en uge

Udland

28/3/23 | 09:33

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Modsat hvad mange tror skal du ikke presse proppen tilbage i flasken.

Når du åbner en flaske vin, er der altid fristelsen til at drikke det hele, for der er ingen garanti for, at det vil fortsætte med at smage godt efter et par dage. Normalt kan du blive fristet til at putte proppen i igen eller sætte en vinprop i den i håb om, at den holder mellem tre til fem dage.

Det skriver Mirror

En sommelier har dog opfordret drikkere til ikke at putte proppen tilbage i flasken – og har i stedet delt det trick, hun "sværger til" for at sikre, at hendes vin er frisk i længere tid.

Det handler om mængden af ilt

Vineksperten Warner Boin fra USA delte hacket på sin TikTok-konto:

"Jeg ved godt, det lyder skørt, men hvis du nogensinde har et tilfælde, hvor du har en rest vin, skal du ikke presse proppen tilbage i flasken. Jeg har et meget bedre tip, der vil ændre dit liv."

Vineksperten fortsætter derefter med at forklare, at hvis du sætter proppen tilbage på flasken, vil den stadig tillade ilt at komme ind i flasken.

Hun sagde: "Hvis du skulle sætte proppen tilbage på en flaske vin, der er halvt tom, vil du se, at vinen stadig får ilt fordi propper er porøse. Det, du virkelig ønsker at gøre, er at reducere mængden af ​​ilt til vin-forholdet."

Warner anbefaler at bruge et syltetøjsglas eller enhver anden type lufttæt beholder, der svarer til den mængde vin, du har tilbage, og sørg for, at den er forseglet ordentligt.

Jo mindre krukke jo bedre

Hun viste en lille krukke med rødvin frem og fortalte:

"Der er så meget mindre ilt herinde end hvis du lader vinen være i flasken. Du kan få forskellige syltetøjsglas afhængigt af mængden af ​​vin, du har tilbage. Det sværger jeg til. Det vil få din vin til at smage frisk, selv et par dage efter du har åbnet den." 

I en separat kommentar sagde Warner, at du kunne få din vin til at holde "en uge, måske mere" ved at bruge denne metode.

Mange mennesker var chokerede over udsigten til at få en rest vin, men andre var begejstrede over udsigten til et hack for at få det til at holde længere.

En person sagde: "Den livshack, vi alle havde brug for,"

mens en anden tilføjede: "Jeg har sjældent vin tilovers, men godt tip!"