Er hunde- og katteejere virkelig så forskellige? Ikke ifølge denne undersøgelse

Kæledyr

21/05/2024

Foto: Agria Dyreforsikring
Foto: Agria Dyreforsikring

Skrevet af J. Bøgen

Hvad er din erfaring?

Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere.

Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative.

Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.

Det rejser naturligvis spørgsmålet: Er forskellene mellem hunde- og katteejere virkelig så store, som vi går og tror?

Fælles navnevalg trodser stereotyper

Hvert år undersøger Agria, hvilke navne der trender i navngivningen af de hvalpe og killinger, der blev forsikret hos selskabet, og i 2023 stak specielt fem navne ud:

"Historisk set er hundeejere blevet opfattet som mere udadvendte og aktive på grund af hundenes behov for motion og socialisering, mens katteejere ofte beskrives som introspektive og uafhængige, ligesom deres katte. Men når det kommer til at navngive deres kæledyr, ser det ud til, at hunde- og katteejere har meget mere til fælles, end vi går og tror," fortæller Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring.

Hun tilføjer:

"Luna, Molly, Bella, Charlie og Milo sprang os i øjnene, fordi de ligger øverst som Top10-favoritter hos både hunde- og katteejerne. Det er interessant at se, hvordan navnene afspejler fælles værdier og præferencer blandt kæledyrsejere, og det modsiger den klassiske, stereotype opfattelse af ejernes forskelligheder."

Mere end blot navne

Sammenfaldene i navngivningen kan måske pege på en bredere tendens til, at hunde- og katteejere deler flere ligheder end tidligere antaget, vurderer Lotte Evers:

"Det kunne tyde på, at valg af kæledyrsnavne er mere påvirket af kulturelle trends og populære referencer end af ejernes personlighedstræk. Det kan indikere, at kærligheden til vores kæledyr overskrider de traditionelle opfattelser af vores forskelligheder og viser, at uanset om du er hunde- eller katteelsker, er der en universel glæde ved at finde det perfekte navn til dit nye familiemedlem."

Hunde- og katteejernes fælles top 5 favoritnavne

 1. Luna

 2. Molly

 3. Bella

 4. Charlie

 5. Milo

Top 10: De mest populære hvalpenavne

 1. Luna

 2. Molly

 3. Eddie

 4. Bella

 5. Carlo

 6. Charlie

 7. Wilma

 8. Maggie

 9. Milo

 10. Alba

Top 10: De mest populære killingenavne

 1. Luna

 2. Simba

 3. Nala

 4. Milo

 5. Molly

 6. Bella

 7. Charlie

 8. Coco

 9. Lulu

 10. Mille

Listerne er baseret på data fra Agria Dyreforsikring og repræsenterer de oftest forekommende navne blandt nyforsikrede hvalpe og killinger i 2023.