Tør vandhanen af med dette fra køkkenet: Når du har prøvet det, vil du aldrig gøre andet

Hus og have

05/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Jeg har prøvet det, og det virker som en drøm!

Kalk. Et livsnødvendigt mineral for vores knogler, men en allerhulens forbandelse, når det kommer til rengøring.

Drikkevandet i Danmark er nemlig meget kalkholdigt, og det betyder altså, at hvide kalkaflejringer på armaturer, i håndvaske og alverdens andre steder er en evig kilde til frustration.

Og lad os nu være ærlige: Det er ikke lige altid, vi husker at tørre af efter badet eller efter opvasken ... med det resultat, at kalken får lejlighed til at sætte sig og bare være grimt!

Der findes et hav af produkter på markedet, der lover at fjerne kalk så let som ingenting, og mange af dem lever da også op til det, de lover. Du skal bare være indstillet på, at det ikke ligefrem er billigt at investere i sådan nogle produkter, men der findes heldigvis også en langt billigere, og mere miljøvenlig, løsning på kalkproblemet.

For at finde frem til svaret, skal du på en lille skattejagt i køkkenskabene ...

Det magiske papir

Tro det eller lad være, bagepapir kan nemlig andet end bare at holde din ovn (nogenlunde) ren i forbindelse med madlavning og bagning.

Hvis du vil kalken på armaturet til livs, skal du bare tage et ark bagepapir, krølle det sammen, og så ellers gå i gang med at gnide på den kalkinficerede overflade.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men se bare i videoen herunder, hvor godt det faktisk virker!

Artiklen fortsætter længere nede.

Nu ved vi godt, at videoer jo sagtens kan være manipulerede, men vi har her på redaktionen selv prøvet tricket - og det virker!

Derfor er der da heller ikke noget at sige til, at videoen er set mere end 8,5 millioner gange og har fået mere end 500.000 likes.

Det kalkholdige vand kan også give os problemer med vores brusehoveder. Over tid vil dyserne nemlig kalke til, og som resultat får vi en dårligt fungerende bruser, hvis vandstråler skyder ud i alverdens retninger.