Skadedyrsekspert deler effektiv løsning: Sådan eliminerer du væggelus en gang for alle

Hus og have

26/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Væggelus er alt andet end hyggelige at have besøg af.

Sommeren er på høje tid for væggelus, da antallet af blodsugende stiger i det varmere vejr.

Det skriver Daily Record.

Skadedyrene elsker at overtage polstrede overflader som behagelige madrasser, og selv blot én nat i en angrebet seng kan efterlade dig dækket af rå, kløende bid.

En naturlig måde

Der er masser af afskrækningsmidler på markedet, der hævder at forvise væggelus, men mange af dem er fyldt med kemikalier.

Heldigvis er der en naturlig måde at befri enhver husstand for væggelus, og alt det kræver er et par enkle trin, rapporterer Express. Jordan Foster fra Fantastic Pest Control har delt, at den bedste måde at slippe af med væggelus er "at rense de steder, hvor de opholder sig".

Før du gør noget, er det vigtigt at sikre dig, at du har at gøre med denne slags insekter og ikke andre bidere som myg eller lopper. Væggelus er nataktive og kommer kun ud om natten for at spise, hvilket gør dem svære at få øje på og skjule om dagen i sprækker af deres foretrukne fødekilder - hovedsageligt senge.

Varme over 56 grader

Når du er sikker på, at væggelus er problemet, siger Jordan, at det første skridt er at vaske de ting, der kan være i et soveværelse, der er inficeret med væggelus:

"Vask sengetøj, sengetøj, gardiner og tøj i varmt vand, og tør dem på den højeste indstilling," forklarede han. "De ting, der ikke kan vaskes, såsom udstoppede dyr og sko, bør gå i tørretumbleren på højt niveau i 30 minutter."

Væggelus kan dræbes på alle livsstadier gennem renseri, hvilket er den "bedste behandling" for at slippe af med dem, hævdede eksperten.

Han tilføjede: "Væggelus elimineres mest effektivt med varmebehandling. Varme (over 56C) ødelægger væggelus på alle stadier af livet, selv deres æg. Desuden er det mere tidseffektivt end kemiske behandlinger."

Støvsugning og madrasskrubning

For at slippe af med væggelus og deres æg skal der bruges en stiv børste til at skrubbe madrassens sømme. Dette er et almindeligt område for disse skadedyr at gemme sig i.

Støvsugning af sengen og det omkringliggende område bør også være en regelmæssig begivenhed, når man forsøger at slippe af med væggelus. Så snart du er færdig med at rengøre, læg støvsugerposen i en plastikpose og smid den i den udendørs skraldespand.

Husholdninger kan også bruge et tætvævet betræk med lynlås til madrasser og springfjedre for effektivt at forhindre væggelus i at komme ind eller undslippe.

Jordan afslørede, at væggelus kan leve i op til et år uden fodring, så du kan "forhindrer dem i at vende tilbage ved at holde dem dækket i mindst et år".

Gør rent og skift sengetøj

Væggelus kan også gemme sig i enhver revne eller under afskallet tapet, så sørg for, at væggene er repareret.

Til sidst skal du fjerne alt rod omkring sengen for at give insekterne færre steder at gemme sig under.

Det kan være fornuftigt at komme af med en angrebet madras og få en ny, men husholdningerne bør stadig sørge for at komme af med væggelus overalt i deres hjem, ellers bliver den nye seng også angrebet.

For dem, der har taget alle de nødvendige trin til forebyggelse af væggelus og ikke har haft succes med gør-det-selv-behandlinger, bliver de nødt til at søge hjælp.

Chancerne for at få et angreb kan mindskes, hvis husstande holder trit med god rengøring, såsom at støvsuge deres hus og vaske deres sengetøj regelmæssigt.