Håndklæder og 6 andre ting, du ikke bør opbevare på badeværelset

Hus og have

05/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Måske skulle man omrokere lidt derhjemme ...

Badeværelsesskabe og opbevaringsskabe er det ideelle sted at opbevare alle vores toiletartikler, håndklæder og andre plejeartikler. Men selvom det er fristende at gemme alt på ét tilgængeligt sted, er der visse ting, du aldrig bør opbevare på badeværelset.

I lighed med grundene til, at du aldrig bør opbevare disse ting på loftet, er badeværelset det mest fugtige sted i hjemmet og udsat for svingende temperaturer - og hvis nogle ting ikke opbevares i et køligt, tørt miljø, kan det ødelægge kvaliteten og gøre dem ubrugelige.

Så før du forviser ting til skabene, er her 7 ting, du aldrig bør opbevare på dit badeværelse - men sandsynligvis allerede har der.

1. Medicin

Det er ret almindeligt for mange af os at opbevare vores medicin, tabletter eller daglige vitaminer i badeværelsesskabet. Det blev jo ikke kaldt "medicinskabet" for ingenting.

Men medicin bør altid opbevares på et tørt, køligt sted, højst ved stuetemperatur. Hvis de opbevares i et fugtigt badeværelse, kan de miste deres effektivitet eller udløbe hurtigere.

Opbevar i stedet din medicinæske et køligt sted i køkkenskabet, hvor den er godt uden for børns rækkevidde.

2. Håndklæder og sengetøj

Selvom det kan virke som det mest bekvemme sted at opbevare friske håndklæder, skal du aldrig opbevare håndklæder eller linned på badeværelset.

Når det udsættes for høje niveauer af luftfugtighed, kan dette skabe mug og meldug. Dette kan ikke kun sætte sig i fibrene, men også forårsage muggen lugt. Det samme gælder for badekåber, der hænges på badeværelset.

Det er tilrådeligt at opbevare håndklæder eller linned i et luftskab uden for badeværelset eller i passende opbevaringsbokse. Disse vil sikre, at de forbliver i et køligt, tørt miljø, væk fra fugtighedsniveauer.

Hvad mere er, efter at du har brugt et håndklæde, skal du sørge for at lufte dit badeværelse ud eller bruge en ventilator for at lade fugtige håndklæder tørre ordentligt.

3. Smykker

Vi fjerner ofte vores ringe, halskæder eller ure på badeværelset og opbevarer det på vaskeskabet. Men smykker har det ikke godt med fugtige temperaturer og bør aldrig efterlades i sådanne fugtige omgivelser.

Dette vil kun fremskynde oxidationsprocessen, hvilket får smykker til at falme. Især sterlingsølv oxyderer hurtigt, når det udsættes for høje luftfugtighedsniveauer.

I stedet for at efterlade dine yndlingssmykker på badeværelset, skal du opbevare ting i soveværelset eller inde i en kølig skuffe eller et skab. Korrekt opbevaring under tørre forhold vil beskytte dine yndlings (eller dyre!) stykker mod skader og sikre, at de holdes i top stand.

4. Kosmetik og dufte

Da badeværelset er det sted, hvor vi bliver frisket op først og/eller sidst dagen, synes dette det ideelle sted at opbevare kosmetik. Forskellige make-up, plejeprodukter og neglelakker er dog følsomme over for både luftfugtighed og svingende temperaturer.

Desuden kan fugt tillade skimmelsvamp og bakterier at opbygge sig i makeupsvampe eller produkter - hvilket gør dem ubrugelige. Og selvom neglelakker har en levetid på omkring to år, vil opbevaring af dem på badeværelset hurtigt få dem til at blive forringet, hærde eller smuldrende.

På samme måde vil personlige dufte som parfume og aftershaves hurtigt nedbrydes og miste deres styrke, når de opbevares i forhold med høj luftfugtighed. Faktisk siger eksperter, at varmen kan ødelægge komponenterne i duftstoffer, hvilket får dem til at "sure". Og du vil ikke have, at dine yndlingsdufte bliver dårlige!

Opbevar i stedet enhver samling af kosmetik og parfume i soveværelset eller i et køligt, tørt miljø.

5. Ikke-vandtæt elektronik

De fleste af os er skyldige i dette, men hvis du nyder at lytte til dine yndlingsafspilningslister i bruseren, skal du ikke efterlade din telefon, tablet eller nogen anden ikke-vandtæt gadget på badeværelset.

Ikke kun er vand og elektricitet generelt en dårlig kombination, men fugt kan få metalkomponenter i gadgets til at ruste, når de efterlades under sådanne forhold.

Så hvis du vil tage en bærbar radio eller bluetooth-højttaler med for at synge i brusebadet, så sørg for, at de er vandtæt elektronik.

6. Barbermaskiner og barberblade

Badeværelset kan virke som det oplagte sted at opbevare barbermaskiner og ekstra barberblade, men dette anbefales ikke.

I lighed med sarte smykker er stålbarbermaskiner tilbøjelige til at ruste ved høje luftfugtighedsniveauer. Dette er især tilfældet, når de opbevares i nærheden af ​​et dampende brusebad, der udsætter dem for fugt.

Opbevar altid barbermaskiner eller reserveblade sikkert i et tørt, køligt miljø, som et separat skab/skab - og væk fra børns rækkevidde.

Derudover bør du udskifte dit barberblad hver 1-2 uge, hvis du barberer dig hver dag, efter 2-3 uger ved barbering hver anden dag og efter 4-6 uger, hvis du barberer dig to gange om ugen.

7. Malede trægenstande

Uanset om det er et vintage-garderobeskab, en dekorativ genstand eller en opbevaringsstige, skal du aldrig placere malede træmøbler på badeværelset. Selvom disse kan tilføje charme til din indretningsplan, kan malede trægenstande også blive ødelagt under fugtige forhold.

Med de svingende luftfugtighedsniveauer vil dette få malingen til at udvide sig, deformeres eller endda flække nogle steder - hvilket ødelægger den overordnede finish.

Hvis du skal vælge træartikler til badeværelset, er det dog bedst at vælge dem, der er træbejdset i stedet for malet.

Kilde: Tom's Guide