Bliv fri for møl: Dette er den bedste metode ifølge skadedyrsekspert

Hus og have

04/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De flyvende insekter kan hurtigt lave ravage i klædeskabet!

For nogle husstande kan mølsæsonen vise sig som et misformet hul i sweateren eller huller i sokkerne.

Ja, møl er berygtet for at ødelægge tøj, især dem i langtidsopbevaring.

Møl kan også forårsage ødelæggelse med tæpper, gardiner og andet stof, de kan finde, som indeholder uld, pels, dun og andre dyrebaserede materialer.

Det mest irriterende ved disse skadedyr, bortset fra den dyre skade, de kan forårsage, er, at disse insekter kan være svære at fjerne.

For at gøre opgaven lidt nemmere har Daniel Steward fra Shield Pest Control delt, hvordan man sikrer, at møl ikke bliver et problem i hjemmene.

Den bedste måde

Eksperten hævdede, at den "bedste måde" at sikre, at møl "ikke bliver et problem", er at forhindre dem i at komme ind i hjemmet i første omgang.

For at gøre dette anbefaler Daniel, at man lukker vinduer, når det begynder at blive mørkt, og at man vasker tøj, før det opbevares i vakuumpakkede poser.

Husstande bør også rense overflader med sæbe og vand og regelmæssigt støvsuge eventuelle revner og mørke hjørner, der er gode steder for møl at lægge æg på.

Hvis de allerede er kommet ind

For møl, der allerede er kommet ind i hjemmet, har skadedyrsbekæmperen foreslået to af de mest effektive dufte til at afskrække dem.

Daniel sagde: "Æteriske olier som lavendel og cedertræ kan hjælpe med at forhindre dem i at lægge æg.

"Disse æteriske olier kan også være de mest effektive afskrækkende midler, hvis de bruges i skuffer og garderober."

For dem, der kæmper med et rigtig slemt mølangreb, er den "hurtigste og mest effektive måde" at håndtere det på at tilkalde eksperter, før det kommer ud af kontrol, og bløde møbler ødelægges.

Hvis det er mus, der er kommet på besøg

Daniel delte også et par måder at forhindre mus i at komme ind i hjemmene.

Da mus er meget kvikke, kan presse sig gennem bittesmå huller og overleve uden meget mad i trange rum, foreslog eksperten, at et "godt sted at begynde at sikre dit hjem med mus" er ved at udfylde alle eksterne huller, der er mere end en halv centimeter brede.

Daniel sagde: "Disse kvikke små væsner kan presse gennem huller på bredden af ​​en blyant. Brug beton eller metal til at fylde hullerne ud, så de ikke kan gnaves eller tygges igennem."

"Opbevar musenes yndlingsfødevarer såsom korn og kødprodukter i lufttætte glas- eller metalbeholdere for at forhindre musene i at hjælpe sig selv til et måltid."

Det er vigtigt at tackle musegæster hurtigt, fordi de "yngler og stiger hurtigt i antal". Deres drægtighedsperiode er kun 19 til 21 dage, og mus kan formere sig fra de er omkring fem uger gamle.

Kilde: Express