Genial metode: Sådan sikrer du jævn vanding af dine potteplanter hver gang

Hus og have

17/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du risikerer at skade dine planter, hvis de bliver vandet ordentligt.

Måden, du vander dine planter, kan ende med at gøre mere skade end gavn, hvis du da drømmer om en frodig have eller stue.

Overvanding kan nemlig få planternes rødder til at rådne, hvilket slår planterne ihjel. Hvis ud omvendt ikke giver planterne nok vand, risikerer du, at de begynder at drysse med gulnede blade for til sidst at tørre ud.

Der er imidlertid en metode, du kan bruge, for at sikre, at dine planter får den helt rette mængde vand.

TikTok-gardneren @joesgarden har nemlig delt en eftersigende idiotsikker teknik, der sikrer, at dine potteplanter får den rigtige mængde vand.

Og det kræver ikke nogen vandekande.

Du skal bruge to potter

I en video, gardneren har lagt op, forklarer han, at selvom potteplanter er en god måde at gro afgrøder, hvis du bor til leje eller har begrænset med plads, så bør du være påpasselig med at vande dem fra oven.

Jorden kan nemlig syne mættet af vand i toppen, men der er stadig en risiko for, at de lavere jordlag vil være knastøre.

Løsningen er at tage en større skål eller en spand (i hvert fald noget, der er større end dine potter), fylde den med vand og så placere potteplanten i vandet.

Via dræningshullet i bunden af potten vil jorden så absorbere det vand, den har brug for. Når den har fået den rette mængde vand, suger den ikke mere, og på den måde forhindrer du overvanding.

Kilde: Express