90-årig bedstefar anmeldt til politiet for hærværk – fjernede de forkerte planter

Hus og have

14/10/2023

Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

En 90-årig bedstefar er blevet anmeldt til politiet for hærværk af sit lokale råd, efter han fjernede beplantning uden for sit hjem.

Efter et fald, hvor han kom til skade med sin arm, betalte Keith Ramsell entreprenører 11.050 danske kroner for at fjerne en 'vegetationsmur' på et område lige uden for sin grund. Før han tog sagen i egen hånd, havde han i over et år kontaktet det lokale boligråd for at få dem til at tage sig af området. Men da han informerede dem om, at han selv havde løst problemet, fik han at vide, at han havde begået hærværk, og at politiet var blevet underrettet. Rådet påstår, at 30 'modne træer' er blevet fjernet.

Mr. Ramsell, som er pensioneret universitetsprofessor, udtrykte både forargelse og forundring over situationen. "Der har været to brande på jordstykket – sidste efterår og denne forår – da det er meget tørt. De var ret skræmmende," forklarer han.

Årsagen til bedstefarens frustration

Mr. Ramsell købte ejendommen som en pensionistbolig i marts 2021 og nævnte, at lejligheden tidligere havde udsigt til en nærliggende park og en gammel voldgrav. Men denne udsigt blev blokeret af langt græs og "skud", hvilket ifølge ham også tiltrak antisocial adfærd og udgjorde en brandrisiko. E-mails viser, at Mr. Ramsell kontaktede rådet om området allerede i juni 2022 og betegnede det som en "meget bekymrende sag". Men en e-mail fra rådet dateret april 2023 sagde, at der ikke var planlagt yderligere arbejde.

Naboer støtter op

Jennifer Gee, en 73-årig pensioneret frisør, som bor i samme blok som Mr. Ramsell, beskrev området som et voksende, kødædende problem – en beskrivelse ofte brugt om store, invasive eller truende udseende planter. Hun sagde: "De tror, gamle mennesker ikke vil kæmpe tilbage – men de tager fejl. Det har været en fare, og det er en klaustrofobisk oplevelse at bo her."

Politiet og rådets reaktion

Boligrådet bekræftede, at de har anmeldt en episode med hærværk. Politiet udtalte: "Politi i Hertsmere undersøger i øjeblikket en anmeldelse om hærværk, efter 30 træer angiveligt blev fældet i Moatfield Road, Bushey, lørdag den 26. august."

I denne sag står en 90-årig bedstefar over for lovens lange arm, mens han blot forsøgte at sikre sin egen og naboernes sikkerhed. Denne hændelse minder os alle om vigtigheden af at handle inden for lovens rammer, selv når man handler i god tro.

Vidste du, at du i Danmark risikerer en afgift på 30.000, hvis du ikke har styr på nogle helt simple ting i din have?

Kilde: Dailymail