Varmfront på vej - sådan bliver vejret mandag og de næste dage

Generelle nyheder

09/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er noget af et puslespil af planlægge sin påklædning for tiden ...

Den første hele weekend af oktober er overstået, og det var med en blandt landhandel rent vejrmæssigt.

Det hele sluttede af med, at en front med lidt regn passerede ind over landet natten til mandag, men den har altså mistet pustet, så vi ikke behøver at have en paraply med, så snart vi går uden for hoveddøren.

Til gengæld bør vi overveje at vinde de lange underbukser frem. Det bliver nemlig en kølig start på ugen, skriver DMI.

Sådan bliver mandag

Selvom regnen er hørt op de fleste steder, hænger skyerne stadig tilbage over landet, og det er først et stykke hen på dagen, vi kan opleve lidt solstråler hist og her - medmindre man altså bor i Nordjylland, for her er man netop stået op til solskin, som dog i eftermiddag bliver erstattet af flere skyer, dog med lidt sol ind imellem.

Generelt er luften over Danmark kold, og vi skal regn med dagtemperaturer på omkring 10-13 grader. Godt nok ligger der lunere luft ganske tæt på vores grænser, mere præcist lidt sydvest for Danmark, i løbet af ugen vil en varmfront da også komme på gæstevisit - faktisk allerede i morgen, men glæd dig ikke for tidligt.

De næste dage

Varmfronten gør sin entré tirsdag og vil også være på besøg onsdag, men det kan ikke forhindre, at vi får en skyet tirsdag med regn af og til, ligesom onsdag bliver både våd og blæsende.

Så selvom vi måske nok får højere temperaturer på grund af varmfronten, er der altså ikke ligefrem noget vejrmæssigt incitament til at bevæge sig ud og få gavn af de højere temperaturer.

Tirsdag starter tørt med stedvis sol, især mod øst, og temperaturerne kommer op mellem 13 og 16 grader. Vinden starter ud som svag til jævn, men den vil tage til i løbet af formiddagen, så vi i højere grad skal forholde os til let til frisk vind med stedvise vindstød af hård styrke.

Onsdag bliver mest skyet med stedvis regn, en overgang mere udbredt regn, men sidst på dagen får vi opklaring fra nord. Temperaturerne kommer op mellem 14 og 19 grader, og vinden bliver jævn til hård vind fra sydvest som drejer til vest, ved kysterne efterhånden stedvis kuling, med risiko for kraftige vindstød.

Torsdag har varmfronten så forladt os, og vi skal igen regne med temperaturer omkring de 12-14 grader. Desværre fortsætter vinden også med at ruske os igennem, da den bliver frisk til hård med stedvis kuling eller hård kuling ved kysterne (den aftager dog i løbet af dagen).

Så noget tyder altså på, at det rent vejrmæssigt ikke ligefrem bliver en uge at mindes med glæde, så mon ikke der i stedet er mange, der har øjnene stift rettet mod starten på efterårsferien nu på fredag?