Varer 3 uger: Vejarbejde på Storebælt udfordrer trafikken

Generelle nyheder

30/08/2023

Foto: Sund & Bælt
Foto: Sund & Bælt

Skrevet af J. Bøgen

Der skal lægges ny asfalt.

I de første tre uger i september bliver der i aften- og nattetimerne arbejdet på Storebæltsforbindelsens Vestbro med at færdiglægge den nye asfalt. Et arbejde, som startede i foråret.

Den nye asfalt vil fremover komme de mange trafikanter til glæde. Udover, at den er lettere at køre på, så reduceres forbruget af brændstof og CO2-udledningen.

Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Arbejdet foregår om natten for at skabe et trafikfrit og sikkert område, som samtidig giver mulighed for at lægge den nye asfalt hurtigere og mere effektivt end i dagtimerne. Det betyder, at trafikken vil køre dobbeltrettet i den ene side af broen, mens der arbejdes i den modsatte side.

Med de mange tusinder trafikanter, som hver dag krydser broen kræver det en stærk asfalt, der kan holde til stor trafikbelastning. Helt konkret udlægges en såkaldt skærvemastiks, som er en tæt og stærk slidlagsbelægning, der er specielt designet til at kunne klare en stor trafikbelastning. Belægningen er derfor særlig velegnet på broer, motorveje og i lufthavne.

Under arbejdet fræses ca. 6000 tons slidt asfalt, som køres til genbrug, og efterfølgende bliver der lagt 72.500 m2 ny asfalt. Ovenpå den nye asfalt bliver der malet ca. 30 km striber.

Den nye asfalt giver mindre rullemodstand mellem dæk og vej, og gør det lettere for dækkene at køre på. På den måde bruger biler og lastbiler mindre brændstof, og derved reduceres CO2-udledningen fra trafikken.

Trafikrestriktioner for asfaltarbejder

I ugerne 36–38, startende søndag aften den 3. september, vil trafikken køre dobbeltrettet i aften- og nattetimerne mellem kl. 20.00 og 05.00.

Det gælder alle ugens dage undtagen fredag og lørdag aften.

Broen lukkes i to omgange a 45 minutter, henholdsvis om aftenen kl. 20 og igen om morgenen kl. 05 for at omlægge til dobbeltrettet trafik. Der vil opstå ventetid under omlægning af trafikken.

Mens trafikken er omlagt, er hastighedsbegrænsningen 80 km/t, og overhaling er ikke tilladt.

Læs mere om vejarbejderne og hvornår de præcist vil påvirke trafikken på storebaelt.dk