Ugler i mosen? Ny direktør i forsyningsselskab var med til at ansætte sig selv

Generelle nyheder

31/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hele processen skal nu igennem en uvildig undersøgelse.

I morgen, lørdag d. 1. juni, får energiselskabet NK Forsyning ny administrerende direktør.

Anders Gjesing (S) tiltræder nemlig i netop den rolle, men hvor en nyansættelse af den art normalt er noget, der bliver markeret med måske kage og blomster, kan man ikke sige, der er den samme begejstring i dette tilfælde.

Hele ansættelsesprocessen har nemlig mødt så skarp kritik, at bryrådet i Næstved Kommune, hvor NK Forsyning holder til, har stemt for at få lavet en uvildig undersøgelse af forløbet.

Forklaring? Anders Gjesing var både formand for bestyrrelsen og det ansættelsesudvalg, der endte med at vælge ham som ny direktør.

Det skriver TV 2 ØST på baggrund af en aktindsigt i processen.

Sådan foregik det

Ifølge TV 2 ØST blev stillingsopslaget som administrerende direktør for NK Forsyning slået op d. 22. marts.

D. 9. april meddeler Anders Gjesing så, at han søger stillingen. Samme dato træder han ud af ansættelsesudvalget. Deadline for at søge stillingen er tre dage efter.

Indtil han valgte at smide sit eget navn i puljen, stod Anders Gjesing selv som kontaktperson på stillingsopslaget, som han desuden også har været med ti lat udforme.

Det vil altså sige, at han har modtaget opkald fra andre kandidater, ligesom han også har haft adgang til rekrutteringsplatformen.

Flere eksperter og politiske kolleger har kritiseret processen som værende uordentlig, men overfor TV 2 ØST vil Anders Gjesing hverken svare på kritik eller komme med kommentarer til forløbet.