Glæd dig: Her kan vi få 25 grader i weekenden

Generelle nyheder

31/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Lørdag starter sommeren officielt ifølge kalenderen!

Skal vi ikke bare kalde de sidste par uger for - ustadige?

Den ene dag har det været bragende solskin med tilhørende høje temperaturer, og den anden har det stået ned i stænger.

Ja, vejret den sidste periode af maj har været noget af en blandet landhandel, men i morgen, lørdag d. 1. juni, er det officielt sommer! I hvert fald ifølge kalenderen ...

Men har vejrguderne fået den besked? Noget kunne tyde på det!

Fredag

Ifølge DMI skal vi først igennem en fredag med skyer og byger flere steder, særligt i den vestlige del af landet til at starte med.

I løbet af eftermiddagen klarer det dog op med nogen sol mange steder, og temperaturerne vil ligge mellem 17 og 22 grader.

I afte bliver det tørt med nogen eller en del sol, og natten holder også overordnet tør og klar, dog med risiko for tåge enkelte steder. Temperaturerne ryger ned mellem 12 og 15 grader.

Lørdag

Sommeren er officielt gået i gang, når vi står op lørdag morgen, og vejrguderne har valgt at markere dagen med nogen eller en del sol, men i perioder bliver det mere skyet og der kommer spredte byger.

Til gengæld kommer temperaturerne op på danske sommerniveauer med mellem 20 og 25 grader, lidt køligere ved kyster med pålandsvind.

Lørdag aften bliver tør og med en del sol, hvilket fører over i en nat med klart vejr og temperaturer mellem 12 og 16 grader.

Søndag

Weekenden slutter af med nogen eller en del sol og måske en enkelt byge i de østlige egne.

Temperaturerne holder sig oppe mellem 18 og 24 grader, men langs Vestkysten kun omkring 15 grader.

Natten til mandag bliver mest tør og først klar, men efterhånden kommer der skyer ind over landet fra vest. Temperaturerne falder til mellem 10 og 15 grader.