Sker til august: Coop dropper kødbakkerne

Forbrug

30/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ifølge kædens beregninger vil den nye emballage have 70 procent mindre plast.

Fra august bliver det sværere at finde bakke hakket oksekød i Coops butikker.

Dagligvarekæden indfører nemlig en ny indpakning for netop hakkekød, og det betyder, at det er slut med plastbakkerne i både Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen og 365 Discount.

Det skriver DR.

Svejset plastpose

Og hvad bliver den nye indpakning så? Det bliver såkaldt flowpack-emballage, som er en slags tynd plastpose, der er svejset sammen i enderne.

Den nye emballage vil blive brugt på over 90 procent af alt det hakkede kød, kæden sælger.

"Vi sparer rigtig meget af emballagen væk ved, at vi nu kan køre det i en så tynd plastikpose som muligt," siger Thomas Roland, der er chef for kvalitet og ansvarlighed i Coop, til Ritzau.

Coop har regnet sig frem til, at der er 70 procent mindre plast i den nye form for indpakning, hvis man ssammenligner det med de klassiske kødbakker.

Beskytter lige så godt

Kæden lover på sin hjemmeside, at den nye indpakning beskytter maden lige så godt som de velkendte plastbakker, men til gengæld er den lettere og nemmere at smide ud for forbrugerne.

Modsat plastbakkerne kan flowpack-emballagen nemlig krølles sammen som en hvilken som helst anden plastikpose og så smides i plast-affald.

Den nye emballage bliver rullet ud i butikker i uge 34, og du kan se et billede af, hvordan den ser ud, på Coops hjemmeside.

Foto: Coop Danmark