Op til 25 mm på 30 minutter: DMI varsler skybrud og torden

Generelle nyheder

31/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er en meget ustabil vejrsituation, der hele tiden udvikler sig.

Det har været en særdeles våd start på dagen mange steder i landet, og det kan faktisk gå hen at blive værre i løbet af fredagen.

DMI har nemlig udsendt et kategori 1-varsel om risiko for skybrud og torden for dele af landet.

Årsagen til det våde vejr er, at der i dag ligger meget ustabil luft over Danmark, og det giver altså grobund for kraftige regnbyger, der kan være med torden.

Op til 25 mm på 30 minutter

Varslet for skybrud og torden gælder især området fra Nordsjælland nedover Midt- og Vestsjælland, hvor bygerne ser ud til at kune udvikle sig kraftigt.

Varslet gælder fra fredag morgen kl. 7 og frem til i aften kl. 19.

DMI vurderer samtidig, at der lokalt kan falde op til 25 mmm på bare 30 minutter.

En enkelt landsdel går fri

Generelt skal man indstille sig på en del vand fra oven, uanset hvor mand befinder sig i Danmark.

Det er dog mere usikkert, om bygerne udvikler sig til egentlige skybrud, og derfor har DMI ikke udsendt at varsel for resten af landet, men i stedet en "risiko" for det samme tidsrum som kategori 1-varslet.

Der er dog et enkelt sted i landet, der går helt fri, og det er på Solskinsøen, Bornholm. Der kan stadig falde noget regn, men der er hverken udsendt varsel eller risikomelding for klippeøen.

DMI understreger, at det er en meget vanskelig vejrsituation, og der kan om nødvendigt blive ændret i varslerne. Det gælder både i forhold til tidsperiode og DMI risiko kontra et egentlig varsel om skybrud og torden.