Tusindvis af danskere rammes: Nyt dagpengetiltag træder i kraft 1. maj

Generelle nyheder

29/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der bliver strammet op på flere forhold

Fra 1. maj 2023 bliver dagpengevilkårene for dimittender ændret.

Det fremgår af en ny bekendtgørelse som beskæftigelsesministeriet har sendt ud

Træder i kraft 1. maj

En ny bekendtgørelse fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen betyder at dagpengetiltagene fra Aftale om hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder fra 2022 træder i kraft 1. maj i år.

De nye tiltag betyder blandt andet. at alle ledige dimittender uden børn vil få færre penge udbetalt, når de første tre måneder er gået.

Det er dog ikke den eneste dårlige nyhed for nyledige dimittender. De vil nemlig samtidig få forkortet dagpengeperioden fra to til ét år og vil skulle opfylde et sprogkrav for at få ret til dimittenddagpenge.

Skal uddannes til arbejde

Med de nye tiltag håber beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen at flere vil uddanne sig til arbejde i stedet for arbejdsløshed

"Nyuddannede skal uddannes til arbejde frem for arbejdsløshed – og heldigvis er der mange brancher, som mangler arbejdskraft. Det har aldrig været meningen, at nyuddannede skal starte deres arbejdsliv med at være arbejdsløse i en længere periode. Derfor glæder det mig, at vi fra politisk side sætter turbo under jobsøgningen helt fra starten." siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen