7-årige Liam starter egen virksomhed: En måned senere tjener han 100 kroner i ugen

Udland

29/01/2023

Foto:Screenshot
Foto:Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Han hjælper naboerne og tjener ekstra lommepenge

En spirende iværksætter, der er 'besat af at være voksen', har oprettet sin egen virksomhed så han kunne købe sig en dirt bike

Det skriver Derby Telegraphh

Liam Roller på syv har arbejdet siden december sidste år på at oprette 'Liam's Dumpsta Service', der returnerer sine naboers skraldespande, efter skraldespandsmændene kommer.

Tjener 100 kroner om ugen

På bare et par uger har lille Liam fundet 11 kunder i sit nabolag, som betaler ham omkring £1 (8,47 kroner) pr. skraldespand. Det betyder at han nu tjener cirka £12 (101 kroner) om ugen.

Liams forretning har været så succesfuld, at han var i stand til at købe sin dirt bike inden for seks uger, og han sparer nu op til lommepenge.

Liams mor Angela Roller på 33 år sagde:

"Han er meget speciel og type A. Han kan lide rutine, forudsigelighed og ansvar. Han er besat af at være voksen, og han ser os drive vores egen virksomhed. Så han er stolt af at eje sin egen virksomhed ligesom mor og far."

Inspireret af familien

Angela, der ejer en fitnessvirksomhed, sagde, at Liam besluttede, at han ville tjene nogle penge ved at trække skraldespandene tilbage efter jul.

Liam kom på ideen, efter at han så en ven af familien gøre det samme.

Hun hjalp ham med at lave en flyer og lagde den op på kvarterets Facebook-side.

Den lille dreng fra Bentonville, Arkansas, USA, bruger nu 15 til 20 minutter om fredagen på at returnere sine naboers skraldespande.

Lærer om penge

"Liam kan lide at tilbringe fredag ​​aftener hos sine bedsteforældre, så han var nødt til at lære, at arbejdet kommer først, og han kan ikke gå derover, før hans arbejde er færdigt," fortæller Angela og fortsætter:

"Det krævede lidt tilpasning, men han har klaret det godt og elsker at udføre sit arbejde. Han ved nu, at hvis han overnatter et andet sted, skal hans arbejde gøres først, og han elsker ansvaret for det."

En anden positiv ting som den lille virksomhed har lært Liam er, at penge ikke hænger på træerne

"Han er meget mere sparsommelig med sine egne penge, end han er med mor og fars. Han er så meget mere tøvende med at bruge penge, end han nogensinde har været - når det er hans penge, kan han ikke lide det og har ikke købt meget med det!" fortæller Angela